• Българските вина с широк отзив в Токио

    Българските вина с широк отзив в Токио

    В резиденцията на българския посланик в Япония се проведе дегустация на 17 български вина и презентация, която представи традициите на винопроизводството в България, както и възможностите за винени турове у нас.

    Българските вина с широк отзив в Токио

    Българските вина вече стигнаха и до Япония, и то по-точно до посланика на България в Япония. В резиденцията му на 14 декември тази година се проведе дегустация на 17 български вина и презентация, която представи традициите на винопроизводството в България, както и възможностите за винени турове у нас. Това става ясно от информация, публикувана в сайта на „Национална лозаро - винарска камара“.

    Събитието беше организирано съвместно с японските фирми Overseas Co. Ltd и Bulions Ltd., които са основни вносители на българско вино и фирма Kakaku.com.Inc,  която представлява оператор на  платформа за ценители на вино „Vanica“. Тази платформа представлява тип социална мрежа , достъпна за мобилни устройства и персонални компютри. Тя дава възможност потребителите да обменят информация и да правят класации на дегустираните от тях вина. В проявата взеха участие 120 ползватели на платформата, които са представители на различни бизнес сфери, обединени от обща страст към виното.

    Посланикът ни в Япония изрази задоволство от интереса към българските вина и представи кратка ретроспекция на традиционно добрите отношение между България и Япония.

    Г-н Костов похвали потенциала на българските производители на вино и представи възможностите за реализиране на винени турове в България.

    На събитието участниците дегустираха 17 вида бели и червени вина от българските винарни „Кастра Рубра“ и „Тера Тангра“. Те бяха поднесени с традиционни български ястия. Отзивите за качеството на българското вино бяха изключително добри. Дори голяма част от посетителите проявиха жив интерес към  възможността за посещение в България.

    българско вино Токио винени турове в България дегестуция

    Оценка на новината

    5.00