• Три амбициозни технологични проекта, за които не сте чували

    Три амбициозни технологични проекта, за които не сте чували

    Няколко интересни нови приложения и технологии попаднаха в полезрението ни.

    Три амбициозни технологични проекта, за които не сте чували

     

    Няколко интересни нови приложения и технологии попаднаха в полезрението ни. Големите проекти стават взеизвестни почти веднага след осъществяването им, но проектите, които не са насочени към всички остават в сянка. Представяме Ви няколко интересни идеи, за които все още не сте чували.

    Чатбот, който помага на бежанците
    Студентът Джошуа Браудър е създал чатбот, който да улесни кандидатстването на бежанците за убежище в САЩ, Великобритания и Канада. Чатботът задава редица въпроси на кандидата и попълва формуляр. В момента приложението се ползва в САЩ и Канада, тъй като във Великобритания бежанците трябва да се срещнат лично с имиграционните служби, за да получат обежище. Ботът действа през Facebook Messenger и за момента е само на английски. Браудър има намерение да направи приложението достъпно и на арабски. То му е отнело близо половин година работа. Това не е първото юридическо приложение на студента. Преди година той създава „DoNotPay”, което помага да се обжалват глоби за неправилно паркиране. До момента то е помогнало за свалянето на 160 000 глоби на стойност 4 млн. долара.

    Отпечатаната къща
    Търсите си собствен дом? Знаем, че е трудно – няма тераса, нужен е основен ремонт, прозорците не Ви харесват, а спалнята е с неподходящо местоположение. В близко бъдеще всеки от нас ще има дома на мечтите си. Просто трябва... да си го отпечата. Стартъпът Apis Cor има идея за бързо и лесно построяване на къща от кота нула чрез триизмерен принтер. Принтерът може да „отпечата” бетонни стени за по-малко от денонощие. Машината полага слой след слой, за да оформи стените на малка къща с най-много четири помещения. Производителите твърдят, че тези стени могат да издържат поне 175 години. Когато печатането приключи, на място идва екип, който поставя прозорци, изолация, канализация и други. Целият процес се случва в рамките на два дни. Apis Cor предлагат и друга невероятна оферта. Осве, че можете да си построите мечтан дом за 24 часа, ще платите в пъти по-малко за него – около 10 000 долара за малка къща с четири стаи или за около 40 кв. м. Невероятната технология може да послужи за възстановяване на домовете на пострадали от бедствия и стихии.

    Водородният влак
    Влаковете, задвижвани от водородно гориво ще започнат да се движат в немската провинция Долна Саксония. Влаковите композиции няма да произвеждат вредни емисии, а движението им ще е абсолютно безшумно. Влаковете са изработени от френската компания Alstom, а 14 броя от тях вече са закупени от Германия. Разбира се, първоначално ще бъдат извършени редица тестове, но ако всичко мине добре, първите пътници ще могат да се повозят още през декември тази година. Композициите могат да изминат около 800 км на ден, движейки се със средна скорост 140 км/ч. Ако влаковете се окажат безопасни, най-вероятно много европейски страни ще поискат да сменят старите локомотиви с водородни такива.

    технологии 3D принтер нови технологии водороден влак

    Оценка на новината

    5.00