Новини от България
и Света

Майсторите на ножа и месните аламинути тръгват за световното в САЩ

Започва специален конкурс за селекция на най-добрите родни месари, който ще се проведе на 11-ти и 12-ти октомври в Сливен
Майсторите на ножа и месните аламинути тръгват за световното в САЩ
Facebook
Email

Започва специален конкурс за селекция на най-добрите родни месари, който ще се проведе на 11-ти и 12-ти октомври в Сливен

България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по транжиране в американския град Сакраменто, Калифорния. Започва специален конкурс за селекция на най-добрите родни месари, който ще се проведе на 11-ти и 12-ти октомври 2019 г. в Сливен, под звучното име „Майстор месар“, съобщават местните организатори на надпреварата. Участниците ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяване на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо. За допълнителни точки ще трябва да демонстрират и уменията си в приготвянето на наденица, кюфтенца или кебапчета по тяхна рецепта, както и да предложат идея за атрактивен продукт от месо или кулинарен аламинут.

Състезанието „Майстор месар“ се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България. То ще се проведе в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. Целта му е да популяризира качественото и вкусно българско месо и професиите „обезкоствач/транжор“ и „кулинар“.

По време на събитието в „града на 100-те войводи“ ценителите на традиционните качествени български продукти от месо ще имат възможност да посетят многобройните щандове на малки и средни месопреработвателни предприятия от цялата страна, демонстрации и дегустации. Шеф-готвач и ученици отпрофесионалната гимназия по хотелиарство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев" – Сливен ще приготвят кулинарни заготовки от обезкостеното месо, а утвърдени майстори ще показват как се приготвя качествен суджук и луканка. Специално жури ще избере измежду всички предложения „Най-оригиналния и вкусен кулинарен продукт“.

Асоциацията на месопреработвателите в България е най-голямата браншова организация у нас, която обединява 60% от месодобивните и месопреработвателните предприятия в страната. Състезанието „Майстор месар“ е част от проект „Дни на българското месо“, с който асоциацията подкрепя инициативата на земеделското министерство „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!“.

Контакти и информация

Вашите новини от света на бизнеса, икономиката и технологиите.

Дизайн и изработка от WWW.IDEOWEB.BG Ideoweb - дизайн на уебсайт

Сайтът е част от ИДЕО ГРУП Girl in a jacket

businessnews.bg използва "бисквитки" (cookies), за да подобрим Вашето изживяване в уебсайта. При продължаване на използването на нашият уебсайт Вие се съгласявате с тях! ПРИЕМАМ ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Използвате Adblock

Молим Ви да изключите Вашият Adblock - така помагате за развитието на нашият уебсайт. Благодаря!