• Цената на биткойн се срина

    Цената на биткойн се срина

    Инвеститорите се насочват към по-безопасни активи като Treasurys.

    Цената на биткойн се срина

    Цената на биткойните спадна в четвъртък на фона на спада на фондовите пазари.

    Страховете от забавяне на глобалното икономическо завръщане, причинено от потенциалното разпространение на новия делта вариант на Covid-19, изглежда стоят зад инвеститорите, които се придвижват към по-безопасни активи като Treasurys.

    Биткойнът падна под 32 500 долара около 4:00 ч. в четвъртък, но оттогава бавно се покачва. В момента се търгува на $ 33 000, което е с 4% за деня според Coin Metrics. Повечето други криптовалутни активи падат с него, включително етер, който се търгува с 8,7% по-ниско на 2150 долара.

    Това отстъпване се случи по времето, когато се появиха съобщения, че Япония е обявила извънредно положение в Токио за предстоящите олимпийски игри въз основа на потенциален отскок в случаите на Covid-19. Фондовите фючърси паднаха по новините, а компаниите, които биха се възползвали от икономически скок, спаднаха в началото на търговията. Доходността на 10-годишното съкровище също е спаднала до 1,25%.

    Биткойн се бори да си върне върховете през май. Цената му се колебае в диапазона от 30 000 долара, в сравнение с най-високия си рекорд от 65 000 долара, достигнат през април. Някои търговци виждат, че биткойнът се повишава в дългосрочен план, въпреки някои краткосрочни вятърни ветрове. Все пак някои казват, че може да падне до $ 20 000, преди институционалните инвеститори да се върнат в него.

    Във вторник централната банка на Китай призова за ново спиране на компания, която „беше заподозряна в предоставянето на софтуерни услуги за транзакции с виртуална валута“. От години Китай редовно издава забрани за криптовалутната индустрия и операции.

    Въпреки че понякога биткойнът е наричан хедж, реалността е, че тази година е доста нестабилна и има тенденция да намалява на фона на по-широк спад в рисковите активи.

    „Има много собственост, свързана с други активи, нали? Така че, ако сте хедж фонд и се удряте в лихвената си позиция и в собствения си капитал и в петролната си позиция, вероятно ще продадете и част от криптовалутата си“, отбеляза Майкъл Новограц, дългогодишен крипто инвеститор. „Просто отнема известно време, за да се изгради по-разнообразна инвестиционна база.“

    инвеститори Биткойн ether криптовалутна индустрия Coin Metrics

    Оценка на новината

    5.00