• Малайзийските власти иззеха 1069 биткойн майнинг платформи

    Малайзийските власти иззеха 1069 биткойн майнинг платформи

    През март биткойн миньор в град Мелака открадна електричество на стойност 2,2 милиона долара от енергийната компания Tenaga Nasional Berhad.

    Малайзийските власти иззеха 1069 биткойн майнинг платформи

    Малайзийските власти иззеха 1069 биткойн майнинг платформи, разположиха ги на паркинг в полицейския щаб и използваха парен валяк, за да ги смачкат, като част от съвместна операция между правоохранителните органи в град Мири и електрическата компания Sarawak Energy.

    Помощникът на комисаря на полицията Хакемал Хавари каза пред CNBC, че репресиите са настъпили, след като се твърди, че миньори са откраднали електричество на стойност 2 милиона долара, извлечено от електропроводи Sarawak Energy.

    Властите на остров Борнео конфискуваха платформите в шест отделни нападения между февруари и април. Общо полицията унищожи около 1,26 милиона долара минно оборудване. Полицията избра да смаже минно оборудване, вместо да го продаде, в съответствие със съдебно разпореждане.

    Други страни, като Китай, са поели по различен път, като се съобщава, че на търг се изземват конфискувани платформи.

    Крипто добивът е енергоемкият процес, който създава нови биткойни. Когато хората „добиват“, това всъщност означава, че се опитват да решат сложен математически проблем с помощта на високоспециализиран компютър. Решаването на този проблем е едновременно това, което отключва нови маркери и проверява нови транзакции. Въпреки това, експлоатацията на тези машини с пълен капацитет черпи много енергия, което може да застраши местните електрически мрежи.

     

    Центърът за алтернативни финанси в Кеймбридж изчислява, че на Малайзия се падат 3,44% от всички биткойн миньори в света, което я поставя в десетте дестинации за добив на планетата. Осем са арестувани във връзка с минната операция в Мири, а шестима души са обвинени съгласно раздел 379 от Наказателния кодекс за кражба на енергийни доставки, според Хавари. Обвинените ще бъдат затворени за осем месеца и ще бъдат глобени до $ 1900 на човек. Това е само последният пример за борба на Малайзия за издирване на криминално проявени криминално проявени лица.

    Въпреки че добивът на криптовалути не е незаконен в Малайзия, има строги закони около използването на енергия. Раздел 37 от Закона за електроснабдяването на Малайзия заплашва хората, които се намесват в електропроводи, с глоби до 100 000 малайзийски рингита (23 700 долара) и пет години затвор.

    криптовалути добив малайзия Sarawak Energy

    Оценка на новината

    5.00