• 10 причини, заради които трябва да използвате Биткойн

    10 причини, заради които трябва да използвате Биткойн

    "Чрез Биткойн се отваря пространство, което ще създаде революция също както персоналните компютри направиха през 1970 г., или интернет през 1990-те години".

    10 причини, заради които трябва да използвате Биткойн

    Напоследък се заговори за използване на биткойни в медийното пространство.  Както Тим Дрейпър вярва: "Чрез Биткойн се отваря пространство, което ще създаде революция също както персоналните компютри направиха през 1970 г., или интернет през 1990-те години". Тази статия представя 10 причини, поради които трябва да човек да притежава биткойни.

    1.Биткойните са независими от централната власт

    Биткойн е споделена в Интернет счетоводна система за поддръжка на индивидуални сметки. Тя работи на принципа на P2P мрежа със софтуер с отворен код, която е напълно децентрализирана, няма централен администратор, нито пък е контролирана от някоя институция като например централна банка. Това дава основание на Министерство на финансите на САЩ да я нарече децентрализирана валута. Тя е създадена през 2009 година от разработчик на софтуер, чието име е Сатоши Накамото.

    2. По-ниски такси в сравнение с традиционните онлайн плащания

    Биткойните нямат почти никакви такси. В допълнение, всички приложения и услуги, коитопритежават, и които по-голямата част от крайните потребители изпозват, са с по-ниски такси в сравнение с други традиционни методи за разплащане.

    3. Тя е най-често използваната „криптовалута“

    Към настоящия момент има много криптовалути в интернет. Биткойните обаче са най-приеманите сред онлайн потребителите. Ето защо, ако трябва да ползвате криптовалута, най-добре тя да бъде биткойн.

    4. Европа освободи Биткойн от ДДС

    Европа наскоро одобри правила, на чиито условия Биткойн отговаря като стока. Следователно, те са освободени от ДДС. Цената на Биткойните  се определя от търсенето и предлагането. Новите правила може да  увеличават  търсенето на Биткойни, тъй като те са узаконени, и освободени от данък в рамките на Европейския паричен съюз.

    5. Високата изменчивост на пазара на акции може да се отрази положително на върху цената на Биткойн

    През 2015 година пазарът на акции в световен мащаб отчита известно непостоянство. Именно затова, Биткойна се счита за заместител на златото и следователно като средство за съхранение на стойност. . Висока волатилност на пазарите може да създаде приток на пари в Биткойн. Световни анализатори твърдят, че през следващите месеци пазарите вероятно ще останат твърде непостоянни.

     6. Все повече компании създават условия за ползване на ситемата Биткойн

    Според анализатори, рисковият капитал наля много пари в системата Биткойн.Различните услуги и приложения, които са възможни за крайния потребител, вече могат и се ползват от  различни компании. Анализите прогнозират че скоростта на приемане за Биткойн ще се увеличи заедно с търсенето.

    7. За да се избегне евентуален банков план

    Гърция пострада през последните 4 години от банкови сътресения, които за малко да докарат държавата до банкрут. Биткойн може да бъде решение за съхранение на богатство извън традиционната банкова система и следователно паниката, която обзема хората, когато банките спрат да работят.

    8. Евентуална възходяща тенденция през идните месеци

    Истината е, че Биткойн са доста непостоянни криптовалути. През 2015 година стойността Бийткойн отбелзя значителен ръст, с изключение на последните 2 месеца. Въпреки това криптовалутата трябва да започне да се стабилизира през 2016 година, като се очаква тя да достигне 600$ за Биткойн.

    9. Най-сигурният начин да плащаме онлайн

    Протоколът на Биткойн осигурява най-сигурната система да се направи онлайн плащания.

    10. Ранен „осиновител“ на блокчейн технологията

    Най-общо казано, блокчейнът е  технологията, която позволява да си взаимодействаме без посредници – без банки, без борси, без граници, без правителства.  Блокчейнът не е подобрение на биткойн. Напротив, Биткойн е първото значимо приложение на блокчейна, демонстриращо как може да си взаимодействаме без посредници при разплащане, тоест без банките. Биткойн може да се превърне в един от най-ранните  “потребителите” на  тази технология, която може да направи революция в света.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0