• Стартират тестове за транзакции с биткоийни

    Стартират тестове за транзакции с биткоийни

    Американската компания Square вярва, че криптовалутата може значително да повлияе на способността на отделните хора да участват в глобалната финансова система.

    Стартират тестове за транзакции с биткоийни

    Американската компания обяви, че е позволила на някои от своите клиенти да купуват и продават биткоийни, чрез приложението Cash. Голяма част от по-влиятелните институционални инвеститори обаче не бързат да станат част от тази инициатива.

    Причината Square, в качеството си на водеща финансова компания за мобилни трансакции, да предприеме тази крачка, е че забелязва как нейните клиенти, развиват все по-голям интерес към криптиращата валута. Освен това тя вижда в това възможност отделните хора да участват в глобалната финансова система.

    От компанията посочват като основен мотив големите традиционни инвеститори да се отнасят с неговерие към биткоийна, факта, че те я считат за непрозрачна и силно спекулативна валута с потенциал за срив. Освен всичко друго често нейната легитимност се поставя под въпрос.

    В Китай и Русия транзакциите с криптовалутата са забранени, но въпреки това инвеститорите продължават да купуват биткойни. Именно това е привлякло вниманието на операторите на обменни бюра в САЩ.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0