• Цената на биткойна надхвърли 8900 долара

    Цената на биткойна надхвърли 8900 долара

    Това е най-високата стойност, която криптовалутата е постигнала в рамките на настоящата година

    Цената на биткойна надхвърли 8900 долара

    На американския пазар и на регулираните борси за криптовалута - като Bitstamp и Coinbase, цената на биткойна надхвърли 8900 долара, като отбеляза нов рекорд за 2019 година – 8939 долара, пише финансовияг сайт CNN.

    Само за няколко часа цената на биткойна се покачи от 8000 на 8939 долара. Към 27 май биткойнът е нараснал със 136% на годишна база, като общият дневен обем на 10-те водещи борси на биткойн пазара се изчислява на около 1.6 млрд. долара.

    Обемът на търговията с биткойни на 10-те водещи борси е нараснал почти седем пъти от март, което показва ясно увеличение на интереса към актива.

    Кои са факторите за растежа на биткойна?

    Когато цената на биткойна надхвърли 7000 долара, анализаторите, включително и анализаторът на глобалните пазари Алекс Крюгер, заявиха, че доминиращият крипто актив е навлязъл на територията на бичия пазар, отбелязва CCN.

    Цената на биткойна се възстанови до нивото от 7000 долара на 11 май. Оттогава, в рамките на три седмици, биткойнът добави близо 2000 долара към стойността си, увеличавайки се с 27 процента.

    Зашеметяващото възстановяване на биткойна се отдава главно на три фактора:

    1. Повишението в цената на биткойна от 3000 на 7000 долара постави криптовалутата на територията на бичия пазар, увеличавайки инерцията й.

    2. Обемът на търговията на регулираните платформи, като CME, нараства, което показва значително увеличение на институционалния интерес към биткойна.

    3. Обемът на търговията с биткойни на борсите и популярността на ключовата дума „bitcoin, измерена от Google Trends, нараства, сигнализирайки за възстановяването на интереса на по-малките инвеститори.

    биткойн

    Оценка на новината

    0