• Подхраненият от Мъск Bitcoin прилив, предизвика проблеми с обмена на криптовалути

    Подхраненият от Мъск Bitcoin прилив, предизвика проблеми с обмена на криптовалути

    Основните борси за криптовалути имаха технически проблеми в понеделник, когато обемите на търговията скочиха, след като компанията Tesla Inc. разкри, че е закупила Биткойн за 1,5 милиарда долара и скоро ще го приеме като начин на плащане.

    Подхраненият от Мъск Bitcoin прилив, предизвика проблеми с обмена на криптовалути

    Основните борси за криптовалути имаха технически проблеми в понеделник, когато обемите на търговията скочиха, след като компанията Tesla Inc. на милиардера Илон Мъск (NASDAQ: TSLA)  разкри, че е закупила Биткойн за 1,5 милиарда долара и скоро ще го приеме като начин на плащане.

    Ходът на компанията за електрически превозни средства бе най-новата стъпка към масовото приемане на Биткойн, което го изпрати с 10% по-високо в очакване, че други компании скоро ще се присъединят към управителя на активи BlackRock Inc (NYSE: BLK) и платежните компании Square и PayPal в подкрепа на криптовалутата.

    Базираната в Сан Франциско борса за криптовалути Kraken заяви, че е активирала повторно регистрирането, след като временно го е деактивирала по-рано през деня поради интензивния трафик, водещ до проблеми с връзката с уебсайта им, Gemini и Binance казаха, че техните системи също са изпитали затруднения.

    "Неотдавнашният ръст далеч надхвърли очакваното увеличение на търсенето, над пет пъти повече от предишните рекорди за всички времена", заяви говорител на Kraken в имейл.

    Говорителят добави, че 56 милиарда долара дигитални активи са били търгувани на Kraken през януари тази година, повече от това, което е било търгувано през цялата 2019 г.

    Kraken заяви, че работи за увеличаване на капацитета за справяне с по-голямото търсене в бъдеще.

    Coinbase, основана през 2012 г. и сред най-известните криптовалутни платформи в световен мащаб, заяви на уебсайта си, че в понеделник не са съобщени проблеми

    Нашата платформа е напълно пусната в експлоатация и премина гладко през последните скокове на търговията“, каза говорител на Coinbase пред Ройтерс.

    Tesla Bitcoin криптовалути elon musk

    Оценка на новината

    0