• Фондовите фючърси отбеляха спад след пазарната разпродажба

    Фондовите фючърси отбеляха спад след пазарната разпродажба

    И трите основни средни стойности са на път да затворят по-ниско седмицата.

    Фондовите фючърси отбеляха спад след пазарната разпродажба

    Фондовите фючърси бяха плоски при овърнайт търговията в четвъртък, след като основните индекси паднаха на фона на опасенията от забавяне на икономическия растеж.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха с 25 пункта, или 0,07%. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите Nasdaq спаднаха с 0,10%.

    Загубите в четвъртък дойдоха, тъй като разпространението на силно инфекциозния делта вариант на Covid-19 също подхранва тревогите за глобалното икономическо възстановяване.

    Олимпийските игри обявиха забрана за зрители на летните игри в Токио, тъй като Япония обяви извънредно положение, за да ограничи разпространението на коронавирус.

    Dow затвори редовната сесия в четвъртък с 259,86 точки, или 0,75%, по-ниско. S&P 500 поевтиня с 0,86%, докато Nasdaq прекъсна четиридневна поредица от победи, като падна с 0,72%.

    И трите основни средни стойности са на път да затворят по-ниско за седмицата.

    Акциите на компании, обвързани с икономическото завръщане, натежаха на пазара в четвъртък. Основните круизни линии, авиокомпаниите и складовите наличности се сринаха. Запасите от чипове също спаднаха и имената на Big Tech отстъпиха, след като спечелиха в предишни сесии.

    Последният доклад за искове за безработица, публикуван в четвъртък, също посочва потенциално забавяне в сектора на труда, тъй като кандидатите за обезщетения за първи път неочаквано скочиха до 373 000 през седмицата, приключваща на 3 юли. Икономистите очакваха 350 000 първоначални искания, според Dow Jones.

    Dow Covid-19 Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00