• Стратег на JPMorgan: "Сега е най-доброто време за закупуване на акции в Азия!"

    Стратег на JPMorgan: "Сега е най-доброто време за закупуване на акции в Азия!"

    Корпоративните печалби за второто тримесечие в Азия могат да нараснат с 60% до 70% в сравнение с преди година.

    Стратег на JPMorgan: "Сега е най-доброто време за закупуване на акции в Азия!"

    Най-доброто време за закупуване на акции в Азия може да бъде сега, заяви стратег на JPMorgan.

    Миксо Дас, азиатски капиталов стратег в банката, заяви, че американските пазари достигат рекордни нива, докато Европа и Япония се доближават до рекордно високите си стойности. Азиатските пазари обаче не са наблюдавали същата тенденция.

    „Откакто върховете през февруари намаляха доста в азиатските акции и начинът, по който гледаме на това, нашата рамка ни казва, че сега е може би най-доброто време за поемане на рискове в Азия,“ каза той пред CNBC.

    Дас каза, че позиционирането на инвеститорите в Азия в момента е „изключително, изключително леко“, докато оценките са стигнали до по-нормални нива. Ако макроикономическият импулс в региона започне да се стабилизира, запасите в Азия могат да се увеличат много по-високо, добави той.

    Стратегът заяви, че корпоративните печалби за второто тримесечие в Азия могат да нараснат с 60% до 70% в сравнение с преди година - като цяло са в съответствие с прогнозите.

     

    Covid-19 и ваксинационен ефект
    Части от Азия като Южна Корея, Индонезия и Малайзия се борят с нарастване на инфекциите с Covid-19 в момент, когато напредъкът във ваксинацията изостава в сравнение със страни като САЩ и Великобритания.

    Дас каза, че инвеститорите са свикнали да виждат нови вълни от случаи на Covid-19. Той цитира примера с Индия, където „катастрофална вълна“ от инфекции по-рано тази година не разтърси фондовия пазар, защото инвеститорите разбраха, че дългосрочните основи на страната вероятно ще останат непокътнати.

     

    Но разпространението на по-трансмисивен вариант на делта и относително ниски нива на ваксинация в Азия може да облекчи запасите, които биха спечелили от икономическото отваряне, каза Дас. Такива запаси включват тези в секторите за хотелиерство, отдих и пътувания, каза той.

    Стратегът добави, че JPMorgan предпочита акции, които са чувствителни към промени в лихвените проценти, като банките. Неговите коментари идват, когато Федералният резерв на САЩ повиши очакванията си за инфлацията и изведе времевата рамка за това кога ще повиши лихвите.

     

    Китайски технологични запаси
    Относно възможностите в Китай, Дас каза, че технологичните запаси все още са „покупка“ за инвеститори с дългосрочен хоризонт. Той обясни, че китайските технологични компании все още имат перспективи за растеж, въпреки че темпът на растеж може да се забави поради по-строгия регулаторен контрол от Пекин.

    Акциите на големи китайски интернет компании, включително Tencent и Alibaba, бяха засегнати, когато Пекин се премести да овладее монополните бизнес практики, както и да регулира събирането и използването на данни.

    „Ако погледнете оценката на тези имена спрямо сравними по целия свят, в момента е нелепо евтино“, споделя Дас, без да посочва конкретни китайски технологични запаси.

    акции Азия прогнози пандемията COVID-19 JPMorgan

    Оценка на новината

    5.00