• Фючърсите на Dow паднаха с 87 пункта

    Фючърсите на Dow паднаха с 87 пункта

    Russell 2000 загуби 1,7%.

    Фючърсите на Dow паднаха с 87 пункта

    Американските фючърси на акции бяха смесени в ранните сутрешни търгове в четвъртък.

    Фючърсите на Dow паднаха с 87 пункта. Фючърсите на S&P 500 бяха под равнината, докато фючърсите на Nasdaq 100 бяха леко по-високи.

    В сряда Dow се повиши с 44 пункта, подпомогнат от 2,4% ръст в акциите на Apple. S&P 500 се покачи с 0,12%, след като постигна рекорд в рамките на деня по-рано в сесията. Nasdaq Composite е отбеляза спад потъвайки с 0,2%. Nasdaq 100 обаче затвори на рекордно високо ниво.

    Бенчмаркът с малка капитализация Russell 2000 загуби 1,7% в четвъртък, довеждайки загубите си от седмица до над 3,4%.

    Председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл - в свидетелство пред комисията на Комисията по финансови услуги - потуши страховете на инвеститорите от отмяна на лесните политики на централната банка в скоро време, дори и в условията на инфлация. 

    „Председателят на Фед, Джеръм Пауъл, помогна за успокояване на страховете, като отново предположи, че тези лоши доклади за инфлацията са само преходни“, сподели Джим Полсън, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group, отбелязвайки спада в доходността на облигациите след горещия доклад за инфлацията. „Очевидно инвеститорите в облигации купуват разказа за инфлацията на Фед.“

    Сезонът на печалбите продължи в сряда със силни резултати на банки като Bank of America и други корпорации. Всички 12 от компаниите S&P 500, които са публикували тримесечни фискални резултати тази седмица до сряда сутринта, са надминали прогнозите за печалба на акция, но групата е средно с 0,56% спад след резултатите.

    В четвъртък Morgan Stanley, US Bancorp., UnitedHealth, Cintas и Progressive ще представят своите доклади и месечни резултати.

    Bank of America S&P 500  Nasdaq 100 Russell 2000

    Оценка на новината

    5.00