• Фючърсите на Dow паднаха с над 200 пункта

    Фючърсите на Dow паднаха с над 200 пункта

    Основните средни стойности отчетоха първата си отрицателна седмица от четири насам.

    Фючърсите на Dow паднаха с над 200 пункта

    Фючърсите на американските фондови индекси паднаха по време на ранните сутрешни търгове в понеделник, след като основните средни стойности отчетоха първата си отрицателна седмица от четири насам.

    Фючърсните договори, свързани с Dow Jones Industrial Average, се плъзнаха с 246 точки. Фючърсите S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на отрицателна територия.

    Dow и S&P паднаха съответно с 0,52% и 0,97% през последната седмица. Междувременно Nasdaq Composite беше относително по-слаб, като спадна с 1,87%, за да постигне най-лошата си седмица от май.

    Инфлационните страхове претеглят акциите, като индексът на потребителските настроения в САЩ от Университета в Мичиган, публикуван в петък, показва, че потребителите вярват, че цените ще скочат с 4,8% през следващата година. Това е най-стръмното изкачване от август 2008 г. По-рано през седмицата, индексът на потребителските цени през юни показа, че инфлацията е скочила с 5,4% на годишна база, което плаши инвеститорите.

    От друга страна, номерата на продажбите на дребно, публикувани в петък, са по-добри от очакваното, като през юни са нараснали с 0,6% в сравнение с очакванията за спад от 0,4%.

    „Инфлацията все още се движи от сравнително тесен набор от стоки и услуги, засегнати от пандемията“, заявиха от UBS. „Все още не виждаме инфлацията като бариера за по-нататъшни печалби на фондовите пазари“, добави компанията. UBS наскоро повиши ценовата си цел през юни 2022 г. за S&P 500 до 4650.

    Напрегнатата седмица на печалбите е налице, като девет компонента на Dow са настроени да отчитат, а 76 S&P компании ще предоставят тримесечни актуализации.

    United Airlines и American Airlines ще докладват, както и социалните медийни компании Snap и Twitter. CSX, Johnson & Johnson, Coca-Cola, Honeywell, IBM, Intel и Netflix също са включени в списъка за предстоящи доклади.

    Най-големите банки стартираха сезона на печалбите миналата седмица, а анализатори от BMO отбелязаха, че преди началото на сезона на печалбите 66 компании в S&P 500 издават положителни насоки за печалбите за тримесечието, което е най-голямото от поне 2006 г. насам.

    Що се отнася до икономическите данни, Националната асоциация на строителите на домове ще публикува последните си резултати от проучването в понеделник, като даде на потребителите поглед към настроенията на пазара на жилища. Икономистите, анкетирани от Dow Jones, очакват показанията да бъдат непроменени спрямо предходния месец на 81.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average S&P 500  Nasdaq 100

    Оценка на новината

    5.00