• Акциите на IBM скочиха с 3%

    Акциите на IBM скочиха с 3%

    Dow се срина с повече от 700 пункта.

    Акциите на IBM скочиха с 3%

    Фондовите фючърси скочиха в ранните сутрешни търгове във вторник.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с 263 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха леко по-високо.

    Уолстрийт претърпя рязко разпродажба по време на редовното работно време, тъй като инвеститорите се опасяваха, че бързо разпространяващият се вариант на делта коронавирус може да попречи на икономическото възстановяване. Синият чип Dow се срина с повече от 700 пункта, за да постигне най-лошия си ден от октомври. S&P 500 падна с 1,6%, а Nasdaq Composite падна с около 1,1%.

    „Страхът от стагфлация ще бъде основна грижа за инвеститорите, ако възраждането заболели от Covid-19 доведе до забавяне на икономиките, докато потребителските цени продължават нагоре“, каза Петер Еселе, ръководител на управление на инвестициите във финансовата мрежа на Commonwealth Financial Network.

    Акциите, които са пряко обвързани с успешното възобновяване, като авиокомпании и оператори на круизни линии, понесоха тежестта на разпродажбата. Carnival и Norwegian Cruise Line спаднаха с повече от 5%, докато Royal Caribbean паднаха с 4%. Акциите на United Airlines поевтиняха с 5,5%.

    Класическите циклични сектори енергетиката и финансите са най-загубените, като са спаднали съответно с 3,6% и 2,8%. Десетгодишната доходност на хазната спадна с 12 базисни пункта до 1,17%, най-ниското ниво от февруари, засилвайки опасенията от забавяне на икономиката.

    И все пак, дори след спада в понеделник, S&P 500 е само с 3,1% под рекорда си от миналата седмица. Освен това, макар че референтният показател за собствения капитал спадна под 50-дневната си плъзгаща се средна по време на маршрута в понеделник, той в крайна сметка затвори над това ключово техническо ниво, предлагайки известна надежда на инвеститорите, търсещи възстановяване.

    „Много от цикличните компании се разпродават, опасявайки се, че Covid-19 ще попречи на възстановяването им“, отбеляза Крис Закарели, директор по информационните технологии в Алианс. „Ние не вярваме, че това е така и сме готови се обзаложим, че икономиката ще се възстанови напълно и ще се върне към предишната си траектория на растеж, привличайки повечето от цикличните компании в авиокомпанията, туристическата и развлекателната индустрия."

    Акциите на IBM скочиха с 3% в разширената търговия в понеделник, след като доставчикът на корпоративни технологии и услуги отчете резултатите за второто тримесечие, които надхвърлиха очакванията и показаха най-силния си ръст на приходите от три години.

    IBM Уолстрийт United Airlines Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00