• Печалбите на Уолстрийт продължават

    Печалбите на Уолстрийт продължават

    S&P 500 регистрира печалба от 1,5%.

    Печалбите на Уолстрийт продължават

    Американските фючърси на акциите бяха по-високи в ранната сутрешна търговия в сряда, след като основните средни стойности възстановиха голяма част от загубите си от разпродажбата в понеделник.

    Фючърсите на Dow бяха с около 212 пункта по-високи. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха малко по-високо.

    Netflix отчете разочароващи насоки за абонати от третото тримесечие след звънеца във вторник, но акциите спечелиха 0,6% при продължителна търговия. Стрийминг гигантът заяви, че очаква 3,5 милиона нетни абонати през третото тримесечие, близо 2 милиона под прогнозите на анализаторите. Компанията също отчете печалби, които пропуснаха очакванията.

    Междувременно акциите на Chipotle се повишиха с 4,3% при търговия след часове, тъй като мексиканската верига за бързо хранене отчете тримесечни приходи, които надминаха нивата преди пандемията, след като клиентите на вечерята се завърнаха в ресторантите си.

    Във вторник акциите се възстановиха рязко от разпродажбите в понеделник, предизвикани от растящия брой на заболели от делта варианта на Covid-19.  

    Dow Jones Industrial Average събра близо 550 пункта или 1.6%. Това беше най-големият скок за Dow за повече от месец. S&P 500 регистрира печалба от 1,5%. Nasdaq Composite се повиши с 1,6%.

    Бенчмаркът с малка капитализация Russell 2000 се повиши с 3%, когато се появи отново отварянето на играта. American Airlines поскъпнаха с 8,4%, а Norwegian Cruise Line - с 8,3%.

    Доходността на облигациите също се възстанови с 10-годишната стабилизация на САЩ около 1,2%, след като в понеделник тя падна на най-ниското си ниво от 5 месеца.

     

    „Докато 10-годишната доходност отново се повиши над 1,3% и остане над това ниво за няколко дни, днешното рали на фондовия пазар вероятно е условно“, каза Джим Полсън, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group.

    Сезонът на печалбите продължава в сряда с ключови отчети от Coca-Cola, Johnson & Johnson, Verizon, CSX, Las Vegas Sands и Texas Instruments. Около 85% от компаниите S&P 500, които са докладвали досега, са надбили прогнозите, според FactSet.

    Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Chipotle

    Оценка на новината

    5.00