• Dow отбеляза трета поредна печалба

    Dow отбеляза трета поредна печалба

    Силният отчетен сезон за приходите през второто тримесечие продължи.

    Dow отбеляза трета поредна печалба

    Фючърсите на американските борсови индекси бяха по-високи в четвъртък.

    Стабилната доходност на облигациите продължи да дава зелена светлина на инвеститорите да купуват акции след пазарния пазар в понеделник.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, спечелиха 33 точки, или 0,1%, което сочи към третия ден печалба за средната стойност на сините чипове след оттеглянето в понеделник. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,1%, а фючърсите на Nasdaq 100 добавиха 0,2%.

    Dow сега е нараснал с 0,3% през седмицата и е под 1% от рекордно високия. Десетгодишната доходност на хазната беше малко по-висока в четвъртък до 1,29%, в сравнение със спад до 1,17% по-рано през седмицата, която подплати акциите.

    Royal Caribbean е нараснал с 1%. Запасите от енергия бяха по-високи, тъй като петролът се възстанови отново над 70 долара за барел. Банковите акции бяха по-високи със стабилна доходност в началото на търговията. Силният отчетен сезон за приходите през второто тримесечие продължи.

    Акциите на AT&T спечелиха 1%, след като печалбите и приходите надминаха прогнозите на анализаторите. CSX скочи с 2%, след като печалбата от железниците през второто тримесечие се удвои повече. Въпреки това, Texas Instruments трябваше да тежи върху технологичните акции, което намаля с повече от 4% в началото на търговията. Производителят на чипове надмина очакванията за второто тримесечие, но предупреди, че резултатите от третото тримесечие може да не отговарят на прогнозите на анализаторите.

    В сряда Dow спечели 286 точки, или 0.83%, докато S&P 500 се покачи с 0.82%. Nasdaq Composite се покачи с 0.92%. Енергията беше най-ефективната група S&P, като напредваше с 3,5%, когато цените на петрола се възстановиха.

    Печалбите от сряда, изградени в силната сесия във вторник, и основните средни стойности вече изтриха загубите от разпродажбите в понеделник.

    Dow спадна с повече от 700 точки, за да започне седмицатa. Доходността на 10-годишния ръст се повиши с 8 базисни пункта до 1,29%.

    Натоварената седмица на печалбите ще продължи и в четвъртък. D.R. Horton, Southwest Air, American Airlines, Abbott Labs и Union Pacific са сред имената на палубата преди звънеца. Intel, Twitter, Snap и Capital One ще публикуват тримесечни актуализации след затварянето на пазара.

    Досега 15% от S&P 500 са отчели печалба, като 88% надвишават прогнозите за печалбите, според Refinitiv. От компаниите, които са докладвали, 84% са надхвърлили очакванията за приходи.

    Dow Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00