• Фючърсите на Dow се покачиха с повече от 170 пункта

    Фючърсите на Dow се покачиха с повече от 170 пункта

    Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,4%.

    Фючърсите на Dow се покачиха с повече от 170 пункта

    Фючърсите на акциите се повишиха в петък, тъй като основните средни показатели се опитаха да отчетат четвъртия си пореден ден на печалба, преодолявайки опасенията за икономическия растеж по-рано през седмицата.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average са спечелили 176 пункта, или 0,5%. Фючърсите на S&P 500 поскъпнаха с 0,4%, а тези на Nasdaq 100 се покачиха с около 0,3%.

    Десетгодишната доходност на хазната нарасна в петък до 1,3%, облекчавайки опасенията за икономиката, която пазарът на облигации предизвика в понеделник. Доходността от 10 години падна до 5-месечно дъно от 1,13% по-рано тази седмица.

    „Очакваме пазарите да останат нестабилни, но липсва фундаментално оправдание за по-агресивни продажби“, пишат стратезите на Barclays в бележка до клиентите. „Всъщност силното възстановяване от вторник показва, че духовете на животните са непокътнати.“

    Силните печалби от технологични акции направиха инвеститорите оптимистични преди репортажите през следващата седмица от най-големите имена в сектора. Twitter и Snap скочиха всеки четвъртък след отчетите за печалбите за второто тримесечие, по-добри от очакваното. Twitter се търгува с над 4% по-високо в предварителния пазар, докато Snap се повиши със 17%.

    Facebook спечели 3% в предварителната търговия на база резултатите от своите конкуренти в социалните медии. Азбуката добавя около 1%. И двамата отчитат следващата седмица заедно с Apple, Microsoft и Amazon.

    Междувременно American Express отчете по-добри от очакваните тримесечни резултати в петък сутринта, като даде тласък на своите акции от около 3,5% в предварителната търговия. Honeywell също отчете силни печалби, въпреки че акциите му леко намаляват.

    Акциите на Kimberly-Clark поевтиняват с почти 4%, след като отчитат печалба в съответствие с прогнозите на Уолстрийт. Той също така намали прогнозата си за годината, като се позова на по-високи разходи и по-ниски обеми.

    Основните американски индекси затвориха редовната търговска сесия в четвъртък по-високо, за да достигнат тридневна поредица от печалби. Dow се повиши с 25,35 пункта, или 0,07%. S&P 500 се покачи с 0,2% по-високо. Технологичният Nasdaq Composite води пазарите с ръст от 0,36%.

    И трите средни стойности на акциите в САЩ са в крачка, за да затворят седмицата на зелено, като се възстановят от загубите от миналата седмица и рязкото разпродажба в понеделник. Dow спадна с повече от 700 пункта, за да започне седмицата, тъй като доходността падна, което обезпокои инвеститорите в акции за икономиката.

    Сега средното преминава в петък с 0,4% ръст за седмицата и се връща в рамките на 1% от новия рекорд. S&P 500 е нараснал с 0,9% за седмицата, а Nasdaq Composite е с 1,8%. И двете са също в рамките на 1% от записа.

     

    Акциите на Tech водеха в четвъртък и изглеждаха готови да го направят отново в петък. Microsoft оказа най-положителното въздействие върху S&P 500 и Nasdaq в четвъртък; акциите се затвориха с 1,7% по-високо. Salesforce оказа най-голямо положително въздействие върху Dow, тъй като в четвъртък запасите от софтуер се увеличиха с 2,6%.

    facebook Nasdaq Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00