• Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 10 пункта

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 10 пункта

    Акциите завършиха сесията в четвъртък на зелено.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 10 пункта

    Фючърсите на борсовите индекси в САЩ бяха малко променени по време на сутрешната търговия в петък, преди дългоочаквания доклад за работните места.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, паднаха само с 10 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 бяха леко по -ниски.

    Акциите завършиха сесията в четвъртък на зелено, като S&P 500 се повиши с 0,6%, за да затвори при нов рекорд. Dow спечели 271,58 точки, или 0,78%. Nasdaq Composite също напредна с 0,78% за четвъртата си поредна положителна сесия.

    Всички погледи са насочени към доклада за работните места в петък, който ще покаже как се е представил трудът, отбелязан през юли. Икономистите очакват икономиката да е добавила 845 000 работни места миналия месец, според оценките на Dow Jones. Широкият диапазон от цели - от 350 000 в долния край до 1,2 милиона в горната част - показват несигурността, която в момента е на пазара.

    Брад Макмилън, главен инвестиционен директор във финансовата мрежа на Commonwealth, отбеляза, че месечните показания тази година варират от 233 000 през януари до 850 000 през юни. Той каза, че отпечатък под 300 000 може да бъде причина за безпокойство, докато показанията между 300 000 и 400 000 биха показали „сравнително здрава“ икономика.

    „По -добър резултат би бил в съответствие със средното за второто тримесечие или около 500 000 до 600 000. Това ще покаже, че възстановяването продължава и че докато медицинските и трудовите проблеми предотвратяват по -нататъшното ускорение, икономиката все още има достатъчно инерция, за да продължи напред с разумни темпове“, каза той.

    Уолстрийт внимателно следи доклада за работните места в петък, като се има предвид потенциалът му да повлияе на политиката на Федералния резерв занапред.

    „Въпреки че несигурността относно паричната политика вероятно ще доведе до по -нататъшни пристъпи на нестабилност, ние вярваме, че ходът на Фед към свиване е малко вероятно да доведе до обръщане на ралито на собствения капитал“, отбелязват стратези в UBS.

    „Отслабването на пазара на труда, добре закрепените инфлационни очаквания и рисковете от делта варианта на COVID-19 правят лихвените увеличения преди 2023 г. малко вероятни“, добавиха от компанията.

    Натоварената седмица на печалбите продължава в петък с няколко забележителни отчета, включително от Canopy Growth, AMC Networks, Draftkings, Norwegian Cruise Line и Goodyear Tire. Освен това Berkshire Hathaway е на палубата за събота сутрин.

    До четвъртък следобед 427 компонента на S&P 500 са публикували тримесечни резултати, като 88% надвишават прогнозите за печалбата, според данни на Refinitiv. Що се отнася до приходите, 87% надминаха очакванията.

    За седмицата Dow се повиши с 0,4%. S&P и Nasdaq са се повишили съответно с 0,77% и 1,5%.

    S&P Уолстрийт Dow Jones Nasdaq Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00