• Акциите, които направиха най-големите ходове в предмаркета

    Акциите, които направиха най-големите ходове в предмаркета

    Обзор на резултатите в предмаркета на някои от големите компании.

    Акциите, които направиха най-големите ходове в предмаркета

    Pinterest (PINS) - Акциите на Pinterest паднаха с 13,2% в предпазарната търговия, след като PayPal (PYPL) заяви, че не преследва придобиване на компанията за социални медии в момента. Изявлението му дойде в отговор на съобщенията, че преследва придобиване на Pinterest за цели 45 милиарда долара. Акциите на PayPal скочиха с 6,1%.

    Tesla (TSLA) - Според уебсайта на компанията Tesla повиши цените на някои версии на своите автомобили Model X и Model S. Освен това, гигантът за коли под наем Hertz е поръчал 100 000 автомобила Tesla за своя автопарк. Акциите на Tesla се повишиха с 4,3% на пред -пазара.

    Кимбърли-Кларк (KMB) - Акциите на компанията за потребителски продукти се понижиха с 3% в предпазарната търговия, след като тримесечната печалба достигна 3 цента на акция под прогнозните стойности от 1,62 долара на акция. Приходите бяха малко над прогнозите, но резултатите на Kimberly-Clark бяха засегнати от по-висока инфлация и проблеми с веригата за доставки.

    Restaurant Brands International (QSR) – Операторът на ресторанта отчита тримесечна печалба от $1,52 на акция, с 2 цента на акция над прогнозите. Приходите бяха малко под прогнозите на Wall Street, като Covid-19 допринесе за веригата за доставки и натиска върху труда за родителя на Тим Хортънс, Burger King и Popeyes. Акциите добавиха 1,2% на предварителния пазар.

    Otis Worldwide (OTIS) – Otis се продава с 4 цента на акция над прогнозите, с тримесечна печалба от 77 цента на акция. Приходите също надминаха прогнозите на анализаторите. Кооперацията
    Компанията, най-известна със своите водещи асансьори, също повиши своята целогодишна перспектива.

    Facebook (FB) – Facebook продължава да бъде въвлечен в полемика, с история на Wall Street Journal тази сутрин, в която подробно се описват вътрешни аргументи относно обработката на съдържанието, ориентирано към дясно. Акциите паднаха с 5% в петък, прекъсвайки серия от победи в четири сесии. Акциите му поевтиняха с още 1,5% на премаркета.

    Knight-Swift Transportation (KNX) - Акциите на компанията за камиони и логистика се повишиха с 1,5% в предварителния пазар, след като UBS обнови акциите, за да „купува“ от „неутрален“. Компанията заяви, че бизнесът на Knight-Swift без камиони се разширява по-бързо, отколкото е очаквало.

    HSBC (HSBC) – HSBC отчете по-добра от очакваното тримесечна печалба със 74% ръст спрямо година по-рано, а банката също обяви обратно изкупуване на акции за 2 милиарда долара.

    Southwest Gas (SWX) – Инвеститорът Карл Икан призовава Southwest Gas първо да предложи акции на съществуващите акционери, на фона на плановете на производителя на енергия да продаде до 1 милиард долара собствен капитал като част от финансирането за закупуване на тръбопроводната компания Questar. Икан – който притежава значителен дял в компанията – е против сделката и продължава с търгово предложение за закупуване на акциите, които все още не притежава, за $75 на акция.

    Whirlpool (WHR) – Whirlpool беше понижен до „по-ниско представяне“ от „представяне на сектора“ в RBC Capital, което се позовава на редица фактори, включително загубата на пазарен дял от производителя на уреди в Северна Америка. Акциите се понижиха с 1,4% при предмаркетовата търговия.

    Pfizer (PFE), BioNTech (BNTX) – Ваксината Covid-19, произведена от Pfizer и BioNTech, показа 90,7% ефективност при деца на възраст 5-11 години. Здравните служители казват, че въвеждането на ваксината за деца може да дойде още в началото на ноември.

    facebook Tesla Pfizer businessnews.bg Pinterest

    Оценка на новината

    0