• Dow и S&P затвориха на рекордно високи нива

    Dow и S&P затвориха на рекордно високи нива

    Акциите на Microsoft се повишиха с 2,3% при предпазарна търговия.

    Dow и S&P затвориха на рекордно високи нива

    Фючърсите на американските фондови индекси се повишиха по време на ранната сутрешна търговия в сряда, след като Dow и S&P затвориха на рекордно високи нива, докато сезонът на печалбите продължи.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, се повишиха с 33 пункта. Фючърсите на S&P 500 бяха равни, докато фючърсите на Nasdaq 100 се повишиха с 0,1% на фона на скока в акциите на Microsoft. Microsoft и Alphabet бяха сред заглавните доклади след камбаната във вторник, като и двете надминаха очакванията за приходи. Акциите на Microsoft се повишиха с 2,3% при предпазарна търговия.

    Акциите на General Motors паднаха с повече от 1%, дори след като индустриалният гигант надмина прогнозите за печалбите и приходите на  за третото тримесечие.

    Boeing отчете леко покачване на акциите си на предмаркет, след като компанията отчете по-добър от очакваното свободен паричен поток. Производителят на самолети обаче отбеляза по-голяма загуба от очакваната.

    Акциите на Robinhood се понижиха с 11% в деня, след като приложението за търговия отчете приходи доста под очакванията, главно поради слабост в крипто търговията.

    Във вторник Dow се повиши с около 15 пункта, за да завърши деня на най-високо ниво за всички времена. Това беше третият пореден ден на печалба за 30-те акции и петата положителна сесия през последните шест. По-рано в сесията Dow скочи с около 150 пункта, за да достигне и рекорден връх в рамките на деня.

    S&P поскъпна с 0,18% за деветата си положителна сесия през последните десет, а също така достигна рекорден връх в рамките на деня и при затваряне. Това беше 70-ият връх в рамките на деня на индекса за 2021 г. и 57-ото рекордно затваряне за годината.

    Nasdaq Composite поскъпна с 0,06% за третата си положителна сесия от четири. Facebook натежа на технологичния индекс, като акциите на компанията за социални медии паднаха с 3,9%.

    Акциите на Texas Instruments паднаха с 4% на предпазарния пазар, след като компанията пропусна прогнозите за приходите, докато Visa падна с 2,5%, въпреки че се подобриха в горната и долната част. Enphase Energy скочи с 12,7%, след като отчете рекордни приходи пред насрещните ветрове на веригата за доставки.

    Coca-Cola се повиши с 2,6% преди пазара, след като компанията отбеляза спад в горната и долната част и повиши перспективите си, заявявайки, че бизнесът става все по-силен.

    „Този ​​сезон на печалбите беше свързан с инерцията на цените и дали потребителите могат да се справят с нарастващите разходи“, отбеляза Ед Моя, старши анализатор в Oanda

    Досега приблизително 30% от S&P 500 са отчели печалби. От имената, които са публикували тримесечни актуализации, 82% са надхвърлили очакванията за печалби, докато 80% са надхвърлили прогнозите за приходите. Силните резултати бяха от ключово значение за изтласкването на основните средни стойности към нови върхове.

    Tesla Dow Jones Industrial Average S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00