• Johnson & Johnson загуби 1,8%

    Johnson & Johnson загуби 1,8%

    Dow прекъсна шестдневна поредица от загуби.

    Johnson & Johnson загуби 1,8%

    Фючърсите на американските фондови индекси паднаха рязко в началото на търговията във вторник, след бурна сесия, при която Dow изтри спад от над 1100 пункта, за да завърши деня на положителна територия.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average, загубиха 230 пункта, или 0,7%, като по-рано паднаха с цели 380 пункта. Фючърсите на S&P 500 паднаха с 1,3%, докато тези на Nasdaq 100 паднаха с 1,9%.

    По време на редовна търговия в понеделник Dow спечели 99 пункта, или 0,3%, и прекъсна шестдневна поредица от загуби. При дъното на деня бенчмаркът от 30 акции падна с 3,25%. S&P 500 се повиши с 0,28% за първата си положителна сесия от пет, след като загуби близо 4% по-рано през деня. В един момент референтният индекс падна в територия на корекция, падайки с 10% от рекордното си затваряне от 3 януари.

    Nasdaq Composite се повиши с 0,6%, обръщайки спад от 4,9% спрямо по-рано през деня. Завръщането беше първият път, когато технологичният индекс върна загуба от 4%, за да завърши по-високо от 2008 г.

    Въпреки завръщането в понеделник, S&P 500 все още е надолу със 7,5% през януари - най-лошият месец от март 2020 г. в началото на пандемията.

    Сигналът на ФЕД, че ще започне да повишава лихвите още през март, е основният виновник за нестабилното начало на годината на пазара. Уплашени от нарастващите лихвени проценти, инвеститорите се оттеглиха от районите с висок растеж на пазара в полза на по-сигурни залози. Доходността на еталонните 10-годишни държавни ценни книжа беше 1,769% в понеделник.

    Технологичният Nasdaq Composite беше засегнат особено силно и попадна в територия на корекция миналата седмица. Индексът е намалял с 11,4% досега тази година, по-ниско представяйки S&P и Dow, които са се понижили съответно със 7,5% и 5,4%.

    Инвеститорите усвоиха множество отчети за тримесечните печалби преди откриването. General Electric падна с около 2%, а Johnson & Johnson загуби 1,8% на предварителните пазари, след като и двете компании надминаха очакванията за печалбите, но пропуснаха прогнозите за приходите. След това 3M се повиши с 1,9%, а American Express с 3,4%.

    Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00