• Има ли милионери в България?

    Има ли милионери в България?

    Инвестициите растат, икономиката също. А, забогатява ли българинът?

    Има ли милионери в България?

    Инвестициите растат, икономиката също. А, забогатява ли българинът? Кризата, сякаш отстъпва малко по-малко, все повече хора се чувстват по-свободни от финансова гледна точка и народът е малко по-оптимистичен за бъдещето.
    БНБ, пък, прави интересно проучване.

    Проучването е за банковите влогове у нас. Оказва се, че през 2016г. броят на милионерите в страната се е увеличил. До края на изминалата година общо 762 влога държат суми над 1 млн. лв.  През последните 3 месеца, откриването на сметки за над милион е ставало през ден или общо 48 такива влогове са открити само за 90 дни. Всички тези данни се отнасят за частни лица.

    Увеличил се е и броят на сметките, държащи от 500 000 до 1 млн.лв. Общият им брои е 1231.
    Сумата в сметките на частните милионери е общо 1.86 млрд. лв. Броят на сметките, държащи суми до 1000 лв., пък спада. За една година сумата в тези сметки се е стопила с 450 000 лв.
    Всъщност, значи ли това, че забогатяваме? Или тенденцията по-скоро е свързана само с богатите? Какво се случва с най-бедното население в страната ни? И всъщност, тази ситуация не е ли актуална по целия свят – богатите трупат още милиони, а бедните бавно вървят към ръба.

    български милионери банкови влогове броят на милионерите в страната се е увеличил

    Оценка на новината

    5.00