• Българската магистратура по блокчейн стартира наесен

    Българската магистратура по блокчейн стартира наесен

    Това е второто издание на магистратурата „Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации“, създадена в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси

    Българската магистратура по блокчейн стартира наесен

    Тази есен стартира второто издание на първата българска магистратура по блокчейн - „Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации“, съобщават нейните създатели. Магистратурата е създадена от водещи технологични експерти, в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Според инициаторите й, тя е подходяща за всеки, който има желание да придобие сериозни познания за блокчейн както в ИТ, така и в бизнес аспектите на тази технология. Магистърската програма не изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е първата възможност в България и една от първите в Европа за дипломиране като специалист в тази иновативна сфера. Сред завършилите първото издание на програмата има както IT специалисти, така и предприемачи и дори служители в държавната администрация.

    „Интересът към първото издание на Блокчейн магистратурата показва, че сме стартирали тази програма в подходящия момент, когато блокчейн достига своята зрялост и надхвърля пределите на криптовалутите. Това е технология, която тепърва ще променя редица икономически сегменти и обществени сфери – от финансите, недвижимите имоти и услугите до здравеопазването, администрацията, провеждането на избори и други. Сегментът се развива с все по-бързи темпове и е радващо, че ние вече успяхме да се позиционираме като една от първите магистърски програми в тази област в Европа“ - заяви Веселин Боянов, създател на магистратурата.

    Желаещите да се включат във второто издание ще изучават основите на блокчейн технологията, умните договори (Smart Contracts), спецификата на правене на бизнес при употреба на блокчейн решения, иновациите в контекста на блокчейн технологията, и много други значими теми, разкриват създателите на магистратурата. Освен специализираните предмети, свързани с блокчейн технологиите, те ще придобият и знания, свързани с традиционните финансови, икономически и бизнес специалности, което ще ги улесни при намирането на подходяща работа или стартирането на собствен бизнес в тази област. Организаторите на магистратурата по блокчейн уточняват също, че ще предложат атрактивни възможности за разсрочено плащане на участниците в нея.

     

    блокчейн

    Оценка на новината

    0