• Един от всеки трима потребители казва, че ще бъде по-внимателен в разхода на средства след отмяна на ограниченията

    Един от всеки трима потребители казва, че ще бъде по-внимателен в разхода на средства след отмяна на ограниченията

    Един от пет запитани казва, че ще харчи по-малко пари за излизане

    Един от всеки трима потребители казва, че ще бъде по-внимателен в разхода на средства след отмяна на ограничениятаUnited Kingdom shopping

    Според ново изследване една трета от хората казват, че ще бъдат по-внимателни в това как харчат парите си след наложените мерки.

    Анкета, проведена от Nationwide Building Society, анализираща потребителските разходи, установи, че 32 на сто от анкетираните заявяват, че в бъдеще ще се замислят повече върху това, което купуват.

    Близо две трети (62 на сто) заявиха, че техните навици на харчене пари са се променили след въвеждането на мерки за ограничение на 23 март.

    От 2000 души, анкетирани, 31 на сто са казали, че ще намалят несъществените разходи, докато една четвърт имат за цел да разхищават по-малко храна.

    Повече от един на всеки петима (21 на сто) ще харчи по-малко за излизане.

    Междувременно повече от една трета (34 на сто) заявиха, че са дарили пари за благотворителност, като средната сума на дарението е била £ 41, според проучването. Малко под един на 10 (7 на сто) от хората, които са дарили пари, са дали повече от 100 паунда.

    Марк Налдер, от Nationwide, каза: „Когато преминем във втория месец на ограничителни мерки, ще бъде интересно да се види какво ще бъде поведението на потребителите и как те управляват разходите, като мнозина казват, че ще обърнат по-голямо внимание на своите финанси в бъдеще."

    Nationwide също така установи, че хората са получили средно осем доставки през последния месец - потенциално равняващи се на над 428 милиона доставки по домовете заради ограниченията в Обединеното кралство.

    Данните за собствените разходи на обществото показват, че преди ограниченията, едва под една трета (29 на сто) от всички разходи, заплащани с дебитна карта, обикновено се правят онлайн. Това обаче е нараснало до 38 на сто.

    Изглежда, че потребителите ще бъдат принудени да продължат да пазаруват онлайн в обозримо бъдеще, след като Борис Джонсън обяви в понеделник, че няма да има премахване на ограничителните мерки.

    Премиерът беше изправен пред все по-голям натиск от страна на Торите и някои свои депутати, за да облекчи ограниченията на бизнеса, който води борба с пандемията.

    Въпреки това, на пресконференцията на Даунинг Стрийт, г-н Джонсън потвърди, че социалното дистанциране ще продължи, призовавайки обществото да „сдържа своето нетърпение“.

    „Искам да накарам тази икономика да се движи възможно най-бързо, но отказвам да хвърля всички усилия и да жертвам британския народ като рискувам второ голямо огнище с огромна загуба на животи и натоварване на Националната здравна служба“, добави той

    Обединено кралство Борис Джонсън пандемията COVID-19 Даунинг Стрийт

    Оценка на новината

    0