• Има „прекъсване на връзката“ с банковите акции, които трябва да се изкачат до по-високи нива, смята топ анализатор

    Има „прекъсване на връзката“ с банковите акции, които трябва да се изкачат до по-високи нива, смята топ анализатор

    Майо посочи отчета за намаляващата безрботицата от миналата седмица и увеличаването на потребителските кредити като причини за повишаването на акциите.

    Има „прекъсване на връзката“ с банковите акции, които трябва да се изкачат до по-високи нива, смята топ анализатор
    • Банковите акции са се покачили през последната седмица, тъй като S&P 500 се е повишил отново над нивото, на което е приключил през 2019. SPDR S&P Bank ETF се покачи с над 18% от началото на юни.
    • Анализаторът от Wells Fargo Майк Майо казва, че банковите акции все още са занижени.
    • Той посочи отчета за намаляване на безработицата от миналата седмица и увеличаването на потребителските кредити като причини за повишаването на акциите.

    Докладът, който е по-добър от очакваното по отношение на работните места миналата седмица е допълнително доказателство, че пазарът подценява банковите акции, заяви в понеделник най-добрият банков анализатор на Wells Fargo.

    "Те все още са на цени като по време на световна финансова криза и това е пълно прекъсване на фондовия пазар като цяло, и честно казано това е прекъсване на това, което пазарът на облигации казва за банките", казва анализаторът Майк Майо за "Бързи пари" на CNBC. "

    Банковите акции са се изкачили по-високо през последната седмица, тъй като S&P 500 се е повишил обратно над нивото, на което е приключил 2019. SPDR S&P Bank ETF се покачи с над 18% от началото на юни.

    Все пак Майо каза, че акциите трябва да продължат нагоре. Той цитира доклада за работните места от миналата седмица, в който икономиката добави 2,5 милиона работни места, вместо да намалява и това е много повече от очакванията, както и увеличаването на потребителските заеми наред с останалите данни. Ранните признаци на възможно икономическо възстановяване правят по-малко вероятно банките да се сблъскат със сериозна криза, каза Майо.

    „Има по-малък шанс за този изключително опасен риск, а в същото време банките са устойчиви и са в състояние да поемат удара и все още подкрепят икономиката“, каза той.

    Mayo каза на CNBC, че по-големите банки са в силна позиция. В понеделник той каза, че икономическите ограничения и поръчките за домашни условия, приложени с цел забавяне на разпространението на коронавируса, принудиха клиентите да използват инструменти за цифрово банкиране, което е предимство за по-големите банки, които успяха да инвестират сериозно в тази област.

    „Търговците на дребно бяха изхвърлени от банковите клонове и принудени да използват дигитално банкиране... Така че през последните два месеца ускорихте цифровото ускорение на банките с две до пет години “, каза той.

    В бележка, публикувана в понеделник, Майо написа, че отзивите на инвеститорите към Wells Fargo от призива за повишаване на цените миналата седмица показват готовност на клиентите да заемат по-големи позиции в банкови акции.

     

    банки Безработица цифрово банкиране банкови акции

    Оценка на новината

    0