• Фючърсите на акциите отбелязаха високи нива преди срещата на Фед

    Фючърсите на акциите отбелязаха високи нива преди срещата на Фед

    AAL и UAL, заедно с акциите на WYNN и Норвежките круизни линии NCLH потънаха

    Фючърсите на акциите отбелязаха високи нива преди срещата на Фед

    Фючърсите на акциите стартираха сесията с леко повишение, докато участниците на пазара очакваха последното решение и коментар на Федералния резерв в сряда.

    По време на редовната сесия във вторник S&P 500 и Dow паднаха, докато Nasdaq Composite се издигна до рекордно затварящо ниво.

    Най-големите имена на FAANG се събраха, като всяко от Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL) и Microsoft (MSFT) публикува рекордни затварящи максимуми във вторник.

    От друга страна, Dow приключи шестата си печеливша серия във вторник. Акциите на Boeing (BA) отбелязаха спад, като за първи път отпаднаха след седем сесии, което се дължи на вълната от „анулирани“ самолетни полети, която изпревари новите поръчки през май.

    Авиокомпании, включително American Airlines (AAL) и United Airlines (UAL), заедно с акциите на Wynn (WYNN) и Норвежките круизни линии Holdings (NCLH) потънаха.

    Фирмата за наемане на автомобили Hertz (HTZ) - която бе отчела зашеметяващ аванс от 521% между 1 юни и затварянето в понеделник, падна с 24% във вторник, тъй като инвеститорите рязко спряха да инвестират в акциите на фалиралата компания, която бе частично управлявана от „надежди“ за бързо икономическо възобновяване.

    И все пак повторното отваряне остава на първо място както за инвеститорите, така и за политиците. Губернаторът на Ню Джърси - Фил Мърфи, заяви във вторник, че подписва изпълнителна заповед, с която се прекратяват ограничителните мерки. Решението дойде ден, след като Ню Йорк стартира първата си фаза на възобновяване, присъединявайки се към голяма част от останалата част на щата и страната, като помага за стимулиране на подновената икономическа активност.

    Новите случаи на Covid-19 намаляват. Д-р Антъни Фоучи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания, каза за Yahoo Finance, че работи със специалната група за коронавирус на Белия дом, за да се съсредоточи върху състоянията, които се появяват в този момент, като наблегна на изравняването на кривата в предаването на вируса.

    Други области на пазара подчертават нарастващия оптимизъм на инвеститорите, след като мерките за социално дистанциране все повече се разхлабват, а някои дори са отменени. Публичните компании отново се представиха силно във вторник, като акциите на Tesla-конкурент (TSLA) Никола (NKLA) нараснаха с още 8,8% след удвояване в понеделник.

    Акциите на Vroom (VRM), онлайн платформата за автоматични продажби, затвориха първия си ден на търговия в Nasdaq с малко повече от двойно ниво на IPO.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00