• Стоковите пазари, които реализират най-голям ръст: Apple, Nordstrom, Eli Lilly, Caterpillar

    Стоковите пазари, които реализират най-голям ръст: Apple, Nordstrom, Eli Lilly, Caterpillar

    Вижте компаниите, които водят в търговията с акции

    Стоковите пазари, които реализират най-голям ръст: Apple, Nordstrom, Eli Lilly, Caterpillar

    Apple - Акциите на Apple нараснаха с над 2%, след като аналитик на Citi повиши цената за 12 месеца на технологичния гигант от 310 долара за акция до 400 долара за акция, най-високата прогноза за цените на WallStreet.

    United Airines, Delta - Акциите на United Airlines реалоизираха запас от 4%, тъй като индустрията се опитва да отстъпи от индуцираното от коронавирус забавяне. Акциите на авиокомпанията са над два пъти повече през последния месец, след като паднаха до многогодишно дъно през март.

    Granite Construction, Vulcan, Summit Materials - акции на редица строителни компании се появиха в информационния доклад на Bloomberg, а администрацията на Тръмп разглежда близо 1 трилион долара инфраструктурно предложение. Акциите н Granite Construction, Vulcan, Summit Materials са скочили с 9% или повече досега във вторник. Caterpillar също скочи с над 5%.

    Eli Lilly - Акциите на Eli Lilly скочиха с повече от 14%, след като фармацевтичната компания заяви във вторник, че лекарството срещу рак на гърдата Verzenio изпълни целта в проучване в късен стадий. Eli казва в изявление, че проучването му на фаза три показва положителни резултати при 5637 души, чийто ранен рак на гърдата е изложен на висок риск от рецидив.

    Carnival, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean Cruises - Акциите на норвежките притежатели на круизни линии скочиха повече от 6%, тъй като инвеститорите продължават да се връщат в секторите, които най-много се опасяват от Covid-19. Carnival Corporation нарасна с 5%, а Royal Caribbean скочи с над 3%. За годината обаче и трите фирми са загубили повече от половината от стойността си.

    Nordstrom, Gap, Koh's - Запасите на дребно се повишиха във вторник, след като данните за продажбите на дребно показаха най-голямото увеличение на месец спрямо месеца през май. Акциите на Nordstrom нараснаха с 11.5%, докато Gap натрупа 5.5%, а Kohl поскъпна с 9.1%. Компаниите TJX скочиха с над 5%, а Macy нарасна с над 8%. Спортните стоки на Dock отбелязаха с 3.5% по-висока стойност. Home Depot и Lowe също се покачиха във вторник.

    Nvidia - Акциите на производителя на чипове Nvidia спаднаха 1,6%, след като акцията беше понижена от Morgan Stanley до равна на тегло от наднорменото тегло. Фирмата каза в бележка, че все още вярва в дългосрочната история на компанията, но настоящата й оценка оставя „много малко място за грешки“.

    WW International - Акциите на родителя на Weight Watchers казаха, че скочиха над 17%, след като компанията заяви, че има 6,9 милиона абонати към 6 юни, което е 7% повече от година по-рано. Цифровите абонати достигнаха все по-високи постижения и постигнаха тласък, тъй като все повече хора останаха вкъщи поради пандемията COVID-19.

    Lennar - Акциите на строителната компания за жилища отметнаха около 2% по-високо след отчитане на по-добри от очакваните тримесечни приходи. Lennar отчита печалба на акция от 1,65 долара при приходи от 5,29 милиарда долара. Анкетирани от Refinitiv анализатори очакваха печалба на акция от 1,18 долара при приходи от 5,25 милиарда долара.

    Chesapeake Energy - Производителят на енергия събира повече от 16% в докладите си и обяви, че се подготвя да подаде зявление за фалит веднага след тази седмица, според Ройтерс. Твърди се, че компанията е в последната фаза на договаряне на заем от 900 милиона долара за подкрепа на финансови операции.

    акции фалит стокови борси Covid-19

    Оценка на новината

    0