• Фючърсите на акциите стартираха с високи нива

    Фючърсите на акциите стартираха с високи нива

    Фючърсите на акции се издигнаха в четвъртък вечерта на фона на един спокоен ден за търговия

    Фючърсите на акциите стартираха с високи нива

    По-рано акциите приключиха редовната сесия смесено, като Dow завърши с ниски нива, а Nasdaq се увеличаваше за пети пореден ден, след като техническите акции продължиха да „изпълняват“ своите резултати.

    Информационните технологии остават най-ефективният сектор в S&P 500 с месечна печалба от над 5% досега.

    Отбеляза се датата от тримесечието, в която изтичането на валути за фючърси и опции на борсовия индекс, заедно с отделни фючърси и опции на акции, се случват едновременно.

    Пазарите на акции регистрираха слаба реакция заради седмичния доклад на Министерството на труда за новите искове за осигуряване за безработица в четвъртък сутринта, който показа приблизителни оценки над 1,5 милиона американци, подали нови искания за безработни миналата седмица.

    Но за икономистите броят на новите искове все още е над два пъти от пика по време на Голямата рецесия, което е сигнал за по-бавно от очакваното възстановяване на пазара на труда.

    Цифрите подсказват, че историята за повторното отваряне може да не генерира толкова голям импулс за създаване на работни места, колкото е предложил изненадващият брой на заплащането от май“, отбеляза Джеймс Найтли, главен международен икономист за ING.

    Въпреки че скорошните данни за дейността, особено за потребителския сектор, са много обнадеждаващи, ние сме далеч от връщането към„ нормалността“, добави Найтли. „Разширените обезщетения за безработица, включително допълнителни 600 долара на седмица, ясно подкрепят доходите и разходите. Плащането в размер на 600 долара обаче трябва да приключи след шест седмици и ако то не бъде продължено в среда, в която безработицата остава много висока, отново съществува риск за увеличаване на броя искания за безработица.

    Някои щати, които са в процес на повторно отваряне, ежедневно се сблъскват с  нарастващите случаи на коронавирус, което може допълнително да попречи на възстановяването им.

    В четвъртък Калифорния отчете най-голямото увеличение за един ден в случаите на Covid-19, като те са се увеличили с 4 084, а държавата наложи ограничителна мярка жителите да носят маски извън домовете си.

    Новите случаи на коронавирус във Флорида нараснаха с еднодневен рекорд от над 3200, както и случаите в Тексас, където процентът на хоспитализирани продължава да се увеличава за седми пореден ден.

    фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00