• Фючърсите на акциите падат стремглаво, страховете от нов пик на зараза се засилват

    Фючърсите на акциите падат стремглаво, страховете от нов пик на зараза се засилват

    Фючърсите на акции се отвориха със закъснение в неделя вечерта, заради броят на заболелите от коронавирус, който за един ден отбеляза рекорд в някои щати

    Фючърсите на акциите падат стремглаво, страховете от нов пик на зараза се засилват

    S&P 500 и Dow завършиха с ниски нива в края на миналата седмица, но успяха да задържат позициите си високи през тази. Apple заяви, че затваря магазините си на дребно в държави, в които случаите на Covid-19 отново се увеличават.

    Редица държави продължават да се борят с нарастващите случаи на коронавирус, след като бизнесът съживи отново, като най-засегнати са южните и западни щати.

    Калифорния съобщи за рекордните 4.515 нови случая за период от 24 часа, отбелязвайки най-високия досега за един ден за държавата по време на пандемията. Случаите във Флорида нараснаха с еднодневен рекорд от 4 049 в събота, а случаите в неделя се увеличиха с още 3,494.

    Аризона, Невада, Мисури, Южна Каролина, Монтана и Юта, също отбелязаха рекордно нарастване на брой заболели през този уикенд, които предизвикаха сериозни опасения от повторен пик. Това неминуемо ще застраши преустановяването на процеса на възобновяване на нацията.

    Ню Йорк ще започне втората фаза от процеса на повторното си отваряне в понеделник, като ще предостави на потребителите достъп до фризьорски салони, пазаруване в магазини и места за сядане на открито в ресторантите. Приблизително до 300 000 работници ще се върнат на работните си места до приключване на тази фаза.

    Новите отчети за икономическите данни подчертаха временно засилване на дейността. Държавите полагат усилия, за да може ежедневният живот да се върне към някаква форма на нормалност. Нарастващият брой заболели обаче заплашва темповете, с които икономическата активност се движи в по-положителна посока.

    Нашият анализ идентифицира няколко щата, които демонстрират тревожни тенденции както в ширината, така и в интензивността на епидемията от Covid-19“, споделя икономист на Дойче банк. „Тези тенденции продължават да сочат наличието на отрицателни рискове за икономическите перспективи от пандемията.“

    Дали тези рискове ще се материализират, зависи от това дали повторното отваряне ще се отмени, което ще бъде тясно обвързано с евентуални натоварвания на болничния капацитет, или поради промяна в поведението, която потвърждава практиките на социално дистанциране,“ добавена.

    По-късно тази седмица участниците на пазара ще получат редица отчети за икономически данни, включително съществуващи през май и продажби на нови жилища, които се очаква да утвърдят възстановяването на пазара на жилища от затихналите април.

    "Окуражаващо, досегашните данни показват, че икономическият спад изглежда е достигнал дъното си през април", отбеляза Сам Булард, старши икономист за Wells Fargo Securities. „Предприятията оперират с голяма несигурност, без да знаят колко време ще отнеме на търсенето да се върне към нивата от преди пандемията.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00