• Фючърсите на акции стартираха с минимални промени

    Фючърсите на акции стартираха с минимални промени

    Много от държавите започнаха да обмислят идеята да затворят отново своите икономики

    Фючърсите на акции стартираха с минимални промени

    Фондовите фючърси останаха непроменени във вторник вечерта, след разигралото се рали по време на редовната сесия. Това изпрати редица големи технологични имена, вкл. и Nasdaq Composite за рекордни затварящи максимуми.

    Участниците на пазара наблюдават увеличаването на случаите на коронавирус в някои региони на страната, като всеки от Калифорния, Тексас и Аризона са с най-голям брой новозаразени.

    Д-р Антъни Фочи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, каза по време на изява пред Комитета по енергетика и търговия на Камарата във вторник, че „следващите няколко седмици ще бъдат критични“, заради повторния пик на вируса в южните и западни щати.

    Много от държавите започнаха да обмислят идеята да затворят отново своите икономики, като правителството на Тексас заяви, че последното решение ще бъде ново блокиране.

    Въпреки несигурността и страховете, редовната сесия във вторник затвори с високи нива. Затова отчасти спомогна надеждата за открита ваксина срещу коронавируса и подобряващите се икономически показатели.

    Инвеститорите продължават да залагат на засилените стимули за стабилизиране на икономиката в условията на пандемията, като във вторник Washington Post съобщава, че президентът Доналд Тръмп ще подкрепи поредния кръг от директни проверки към данъкоплатците.

    Nasdaq Composite достигна ново рекордно ниво на затваряне. Facebook, Amazon, Apple и Microsoft публикуваха крайни рекордни постижения, както и други имена на технологии, включително Zoom Video Communications, PayPal, eBay и Adobe.

    Секторите на информационните технологии и комуникационните услуги - всеки от които съдържа основни технологични имена - останаха един от малкото S&P 500 сектори в зелено за годината до момента.

    Технологиите преминаха сравнително по-лесно през последните няколко месеца, тъй като акциите, които остават „у дома“, се превръщат в последната инвестиционна тенденция“, заяви Майк Лоуенгарт, управляващ директор на инвестиционната стратегия за E-Trade Financial Corporate.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00