• Глобалните фондови пазари отчитат ръст, въпреки възобновяването на случаите на коронавирус

    Глобалните фондови пазари отчитат ръст, въпреки възобновяването на случаите на коронавирус

    Ще се спекулира с избухването на вируса, докато не се намери ваксина, която е широко достъпна.

    Глобалните фондови пазари отчитат ръст, въпреки възобновяването на случаите на коронавирус

    Alejo Czerwonko от UBS Global Wealth Management вижда, че търговията с акции върви нагоре в чужбина, въпреки скока в случаите на коронавирус.

    „Очакваме, че здравните системи в световен мащаб ще се справят доста добре“, заяви стратегът на развиващите се пазари на компанията.

    Czerwonko изгражда своята теза въз основа на крайния успех на развитието на ваксините и терапията. „Това продължава да подкрепя рисковите активи“, каза той. Той определи световните акции като „най-предпочитаните“ или с увеличена стойност от неутрални преди около седмица, позовавайки се на безпрецедентни правителствени политики, предназначени да ограничат въздействието на пандемията.

    „Ние видяхме централни банки и правителства по целия свят, които продължават да наливат огромни суми парични и фискални стимули в системата“, каза Czerwonko.

    Ще се спекулира с избухването на вируса, докато не се намери ваксина, която е широко достъпна. Въпреки това той вярва, че това няма да повлияе съществено на силата на глобалното възстановяване.

    „Очакваме икономиките постепенно да премахнат ограниченията през лятото“, каза той. „Ние предвиждаме устойчиво икономическо възстановяване, започващо през третото тримесечие на тази година, и връщане към повече социална активност през първата половина на 2021 г.“

    В зоната си на покритие, Czerwonko разглежда Индия като пазач на нововъзникващите пазари.

    „В момента особено харесваме Индия. Индийските акции бяха едни от най-лошо представените в Азия през тази година “, заяви Червонко. „Пазарът трябва да има догонваща роля в подобряване на високочестотните данни, когато икономиката се отвори отново.“

    Въпреки че индийският референтен индекс Nifty 50 е нараснал с 38% през последните три месеца, той все още е с 14% досега тази година.

     

    акции Индия Азия пазари

    Оценка на новината

    0