• След разпродажбата в сряда, фючърсите на акциите стартираха с по-високи нива

    След разпродажбата в сряда, фючърсите на акциите стартираха с по-високи нива

    Международният валутен фонд в сряда намали прогнозите си за глобалния растеж през 2020г. до рекордно ниска оценка от -4,9%

    След разпродажбата в сряда, фючърсите на акциите стартираха с по-високи нива

    Фючърсите на акциите отвориха по-високо в сряда вечерта. Заради своеобразната разпродажба по време на редовната сесия, Dow спадна с 2.72%, или 710 пункта, записвайки най-лошият си ден от близо две седмици насам.

    Рисковото настроение дойде след като някои от южните и западни щати отчетоха още един ден на увеличение на новите случаи на коронавирус. Калифорния отчете повече от 7 100 нови случая - еднодневен рекорд за държавата, докато Флорида и Тексас - над 5500 всеки.

    Apple (AAPL) повторно затвори още седем места за продажба на дребно в Хюстън, Тексас, с което общото повторно затваряне на магазините им в цялата страна в резултат на нарастването на заразените достигна до 18.

    Ню Йорк, като национален епицентър на нови случаи на коронавирус, заедно с Ню Джърси и Кънектикът призоваха за 14-дневна карантина за посетители и пътуващи между щатите.

    Извън САЩ, Южна Африка в сряда отчете най-голямото си увеличение за един ден на нови инфекции. В Токио, Япония, новите случаи нараснаха с 55 - най-много от месец май насам.

    Международният валутен фонд в сряда намали прогнозите си за глобалния растеж през 2020г. до рекордно ниска оценка от -4,9%, което е по-ниско от прогнозата за април от -3%. Очаква се глобалният растеж на САЩ да спадне с 8,0% през 2020 г., което е по-ниско от предходната прогноза от -5,9%, преди да нарасне с 4,5% през 2021 г.

    В четвъртък участниците на пазара са готови да получават доклади за икономически данни в САЩ, включително седмичната статистика на Министерството на труда за новите искове за осигуряване за безработица. Очаква се още над 1,3 милиона американци да подадат нови искания за безработица за седмицата, приключила на 20 юни. Четиринадесета поредна седмица новите искове за безработица надхвърлят един милион.

    Бюрото за преброяване също ще публикува своя предварителен доклад за майските поръчки за дълготрайни стоки в четвъртък сутринта, който се очаква да отчете 10,5% след намалението от 17,7% за април - най-големият спад от 2014г.

    акции Руска фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00