• Фючърсите на акции стабилни след ралито

    Фючърсите на акции стабилни след ралито

    По-рано по време на редовната сесия в четвъртък, финансовият сектор ръководеше напредъка на S&P 500

    Фючърсите на акции стабилни след ралито

    Фючърсите на акциите започнаха сесията за една нощ малко по-ниско след следобедното рали на Уолстрийт.

    Акциите на големите банки, включително Goldman Sachs и Wells Fargo, се търгуваха по-ниско в часовете, след като Федералният резерв заяви в резултатите си от стрес тестове в четвъртък след затварянето на пазара, че ще ограничи дивидентите и обратното изкупуване на финансови компании за третото тримесечие. Този ход има за цел да „гарантира, че големите банки ще останат устойчиви въпреки икономическата несигурност от събитието с коронавирус“, според ФЕД.

    По-рано по време на редовната сесия в четвъртък, финансовият сектор ръководеше напредъка на S&P 500, след като регулаторите облекчиха ограниченията относно някои банкови инвестиции, които бяха изпълнени за първи път след световната финансова криза.

    Междувременно увеличението на случаите на заболели от коронавирус в някои части на страната разпали страховете на инвеститорите, като признаците все повече сочат към хаотичен процес на повторно отваряне.

    Губернаторът на Тексас - един от първите щати, започнали постепенно да прекратяват своите блокировки - обяви, че щатът временно ще спре процеса на възобновяване. Прекратени са и избирателните операции в някои от най-големите окръзи на щата, за да се освободи място за нови пациенти, които се нуждаят от интубация.  

    Броят на заболелите в Аризона и Флорида също се покачиха.

    Отделни компании отложиха датите за повторно отваряне на фона на последните скокове при случаи на коронавирус. Apple (AAPL) добави 14 магазина във Флорида към нарастващия си списък за повторно затваряне на магазини, след като обяви по-рано в края на миналата седмица, че ще затвори общо седем магазина в района на Хюстън, Тексас и близо дузина в още четири щата.

    Дисни (DIS) заяви, че отлага за неопределено време отварянето на своите тематични паркове в Калифорния, след като предишната им цел беше това да се случи на 17 юли.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00