• Фючърсите на акциите се отвориха по-ниско, заради скок на заболелите от коронавирус

    Фючърсите на акциите се отвориха по-ниско, заради скок на заболелите от коронавирус

    По-късно тази седмица инвеститорите ще получат множество нови икономически данни, включително и отчета за работни места през юни

    Фючърсите на акциите се отвориха по-ниско, заради скок на заболелите от коронавирус

    В петък, Dow завърши по-ниско с над 700 пункта, или 2.3%. Променливото настроение на „индексите“ бе породено, след като градовете и щатите, засегнати от възобновяване на коронавирусните инфекции, затегнаха мерките за социално дистанциране и стопираха процесите на повторно отваряне, които вече са в ход, което допълнително наруши бизнес дейността.

    Фючърсите за S&P 500 и Dow бяха по-високи в понеделник сутринта, въпреки възстановяването на мерките за социално дистанциране и нарастващият брой на заболели в цялата страна.

    Повече градове отмениха плановете си за повторно отваряне през уикенда. Губернаторът на Калифорния, Гавин Нюзом, заяви в неделя, че държавата ще затвори баровете в седем окръга, включително Лос Анджелис. Той също така препоръча на други осем окръга да направят същото поради разпространението на Covid-19 в цялата държава.

    Подозираме, че повечето анализатори предвиждат отскок в цялата икономика. Но това сега изглежда малко вероятно“, каза Иън Шепърдсън, главен икономист за Пантеон Макроикономика. „Ще отнеме поне месец преди промените в поведението и новите ограничения да предизвикат устойчиво и ясно намаляване на скоростта в случаите, и хоспитализациите, което ще позволи още един опит за повторно отваряне. Това означава, че първият месец на третото тримесечие от годината ще бъде много слаб. "

    В световен мащаб смъртността от коронавирус надвиши 500 000 души през уикенда, а общите случаи надхвърлят 10 милиона.

    По-късно тази седмица инвеститорите ще получат множество нови икономически данни, включително и отчета за работни места през юни. Това ще съвпадне със седмичния доклад на Министерството на труда за новите искове за осигуряване за безработица, който се очаква да покаже още 1.336 милиона подадени нови искове за безработица през седмицата, приключила на 27 юни.

    Данните от миналата седмица показаха незначителни подобрения както в първоначалните, така и в продължаващите твърдения, което предполага, че напредъкът на пазара на труда може да се забави“, споделя икономистът на Deutsche Bank - Брет Раян.

    Въпреки че със сигурност има известна връзка между данните за исковете и официалната статистика за заетостта, и двете показват, че новопостъпилите безработни работници не преминават на работа с особено бързи темпове и периодите на безработица се удължават“, добави той.

    Пазарите в САЩ ще бъдат затворени в петък, което съвпада с годишното честване на празника за Четвърти юли.

     

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00