• Фючърсите на акциите завършиха малко променени в заключителната сесия за юни

    Фючърсите на акциите завършиха малко променени в заключителната сесия за юни

    По време на сесията в понеделник печалбата на Dow над 2,3% беше задвижвана в голяма степен от Boeing (BA), който нарасна с 14% по време на редовната сесия

    Фючърсите на акциите завършиха малко променени в заключителната сесия за юни

    Фондовите фючърси поддържаха равни нива в понеделник вечерта, тъй като т.нар. „търговия за една нощ“ започна преди финалната сесия на месеца и тримесечието.

    S&P 500 и Dow бяха на път да отбележат печалби под 1% за месец юни. Nasdaq Composite превъзхождаше на фона на широко технологично рали и е на път да публикува месечен аванс от над 4%.

    По време на сесията в понеделник печалбата на Dow над 2,3% беше задвижвана в голяма степен от Boeing (BA), който нарасна с 14% по време на редовната сесия, след като Федералната администрация на авиацията започна дългоочакваните си тестови полети за 737 Max. Производителят на въздухоплавателни средства постигна известна печалба, равняваща се на повече от 1%.

    От друга страна, акциите на Lululemon (LULU) нараснаха в края на търговията, след като обявиха, че ще придобият домашен фитнес стартиращ Mirror, поставяйки го в конкуренция със закритата колоездачна компания Peloton (PTON).

    Акциите на Peloton паднаха в края на търговията, въпреки че бяха повече от удвоени за годината до края на понеделник, тъй като Уолстрийт заложи на устойчивостта на феномена „тренировка от дома“ в лицето на пандемията на коронавирус.

    Акциите на Wells Fargo (WFC) също паднаха. Компанията обяви, че планира да намали дивидента си, след като миналата седмица Федералният резерв обяви ограниченията на изплащанията на банките в резултатите от стрес тестовете си. Най-големите банки, включително Bank of America (BAC), Citigroup (C), Morgan Stanley (MS) и Goldman Sachs (GS), оставиха дивидентите си за третото тримесечие непроменени, а акциите на тези банки се търгуваха малко по-високо за една нощ.

    Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл е готов да даде показания пред Комитета за финансови услуги на Камарата заедно с министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин. В подготвените изявления, публикувани в понеделник следобед, Пауъл отбеляза, че въпреки някои по-динамични развития в последните икономически доклади, „продукцията и заетостта остават далеч под нивата от пред пандемията“.

    „Пътят към икономиката е изключително несигурен и до голяма степен ще зависи от успеха ни в борбата с вируса“, ​​добави той в изявлението. „Пълно възстановяване е малко вероятно, докато хората не се уверят, че е безопасно да се включат отново в широк спектър от дейности.“

    Положителните промени в разпространението на пандемията в нови горещи точки също помогнаха за закупуване на запаси по време на сесията в понеделник. Тексас отчете увеличение с 2,9% за един ден на нови случаи на коронавирус, което е най-ниският ръст за една седмица, според данни на Bloomberg, въпреки че отделенията за интензивно лечение в района на Хюстън останаха натоварени.

    Случаите във Флорида се повишиха с 3,7%, или с 1,8 процентни пункта под средното увеличение през последните седем дни, а новият брой на случаите в Калифорния падна до 2,8%, през последната седмица.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00