• Фючърсите на акции с печеливша сесия по време на търговията в сряда

    Фючърсите на акции с печеливша сесия по време на търговията в сряда

    Дискусиите във Вашингтон остават на фокус.

    Фючърсите на акции с печеливша сесия по време на търговията в сряда

    По време на редовната сесия Nasdaq регистрира пета поредна печеливша сесия, а S&P 500 и Dow  - своята трета такава.

    Акциите на Disney (DIS)  отбелязаха печалба, въпреки смущенията в бизнеса на компанията през последното тримесечие поради пандемията. В стремежа си да представи новата си колекция от филми, които все още не са промотирани в кината, Disney заяви, че премиерата на филма „Mulan” ще се състои на живо от 4 септември по Disney +. Платформата за стрийминг на Disney вече се гордее с 60,5 милиона абонати от цял свят.

    Очаква се по-късно днес публикуването на докладите за икономическите данни за състоянието на пазара на труда. Икономистите прогнозират Националният доклад за заетостта на АДП да покаже, че частните работодатели са наели обратно 1,2 милиона служители, което е по-малко от 2.369 милиона наети обратно през месец юни.

    Докладът от юли обаче ще даде и датиран поглед върху пазара на труда в Америка, тъй като коронавирусната пандемия и усилията за нейното ограничаване, все още са в ход. Очаква се подобренията на пазара на труда и здравето на потребителите да отстъпят поради липсата на допълнителни стимулиращи мерки от Конгреса. Миналата седмица приключи изплащането на 600-те долара обезщетение за безработица, оставяйки десетки милиони американци в позиция на чакащи, докато преговарящите се опитват постигнат съгласие и задвижат процедурата по приемане на новото законодателство.

    Дискусиите във Вашингтон остават на фокус. Във вторник се състояха разговорите между председателя на кабинета - Нанси Пелоси и лидера на малцинствата в Сената - Чък Шумер. От Белият дом заявиха, че страните са "много далеч от постигането на всякакъв вид консенсус".

    Повечето депутати изразиха скептицизъм относно достигането общо решение по наболелите въпроси. На преден план в преговорите излизат несъгласията по отношение на размера на цялостния пакет за финансова помощ - демократичният план надхвърля 3 трилиона долара подкрепа, а републиканският - около 1 трилион долара.

    Dow Nasdaq Фючърси на акции Disney

    Оценка на новината

    0