• Фючърсите на акции с леко повишение при овърнайт търговията във вторник

    Фючърсите на акции с леко повишение при овърнайт търговията във вторник

    S&P 500 отбеляза първия си положителен ден от седмица насам.

    Фючърсите на акции с леко повишение при овърнайт търговията във вторник

    Фючърсите на Dow поскъпнаха със 115 пункта. Тези на S&P 500 отбелязаха повишение с 0,05%, а фючърсите на Nasdaq 100 спаднаха с 0,25%.

    Печалбите на Nike и KB Home повдигнаха настроението на Wall Street във вторник. Nike заяви, че цифровите продажби са се увеличили с 82%.

    Акциите на Tesla също се увеличиха по време на търговията, след като Илон Мъск заяви, че доставките на производителя на електрически автомобили се очаква да се увеличат с 30% до 40% през 2020 г.

    Индустриалната средна стойност на Dow Jones се покачи със 140 пункта, а S&P 500 се покачи с 1,1%. Технологичният Nasdaq Composite отбеляза печалба с 1,7%, докато Amazon нарастна с 5,7%.

    "Веднага след като S&P 500 достигна официалната зона за корекция близо до 10% спад вчера, се появиха "купувачи на потапяне", каза Джим Полсън, главен инвестиционен стратег в The Leuthold Group. „Тези купувачи, въоръжени с парични наличности, може да бъдат движени по-малко от„ страха да не пропуснат “, отколкото от„ възможността най-накрая да влязат.“

    Септември продължава да бъде слаб месец за акции, като и трите средни стойности отчитат три поредни седмици загуби. Dow спадна с повече от 4% през септември, а S&P 500 и Nasdaq Composite са загубили съответно 5,3% и 6,9% този месец.

    „Смятаме, че акциите ще се повишат в средносрочен план, благодарение на вероятното развитие на успешна ваксина, прекратяване на несигурността на изборите, приемането на нов фискален стимул в САЩ и продължаващата извънредна глобална парична подкрепа“, каза Марк Хефеле, UBS Global Главен инвестиционен директор на Wealth Management. „Пътят към„ по-нормалното“ обаче вероятно ще бъде неравен на фона на несигурността относно коронавируса, американската политическа среда и напрежението между САЩ и Китай. Следователно очакваме волатилността да се запази и през баланса на годината."

    Печалбите от акции бяха ограничени от опасенията за повишаване на случаите на заболели от коронавирус във Великобритания, съчетани с мрачните перспективи за втори законопроект за стимулиране от Конгреса на САЩ. Премиерът на Великобритания - Борис Джонсън, обяви затягане на икономическите ограничения и мерките за обществено здраве, за да забави разпространението на Covid-19. Джонсън каза, че страната е в „опасен преломен момент“. 

    Председателят на Федералния резерв - Джеръм Пауъл заяви пред депутатите, че американската икономика може да започне да се забавя през следващите месеци без допълнителни фискални стимули от страна на Конгреса. Пауъл каза пред Комитета за финансови услуги, че много икономически прогнози са в основата на фискалните действия. Пауъл също така увери инвеститорите, че Централната банка ще подкрепя икономиката „толкова дълго, колкото е необходимо“.

    централна банка Amazon Dow Вашингтон Nasdaq Composite S&P 500 

    Оценка на новината

    0