• Технологичните акции отбелязаха печалби по време на редовната търговия

    Технологичните акции отбелязаха печалби по време на редовната търговия

    Dow скочи с 465 пункта.

    Технологичните акции отбелязаха печалби по време на редовната търговия

    Фондовите фючърси се търгуваха високо по време на късната търговия в понеделник. Инвеститорите получиха подробна информация за събитията около здравословното състояние на президента Доналд Тръмп, като разгледаха движещата се цел на възможните резултати от изборите и перспективите за по-нататъшни фискални стимули.

    S&P 500 нарастна умерено, след като индексът на сините чипове затвори на най-високото си ниво от близо един месец по време на редовната сесия. Енергийният сектор водеше напредъка, тъй като рисковото настроение доведе до рязко повишаване на цените на суровия петрол. Печалбата в технологичните акции, включително Apple (AAPL), Amazon (AMZN) и Tesla (TSLA), тласна Nasdaq до напредък от над 2,3%.

    Търговците видяха редица събития по време на ралито, като повечето околни актуализации бяха извън Вашингтон. Тръмп заяви, че напуска Националния военномедицински център "Уолтър Рийд" в понеделник, само дни след като влезе в болницата в петък, за да се лекува след зараязването си с Covid-19. Лекарят от Белия дом, д-р Шон Конли, заяви, че Тръмп е „покрил всички стандартни критерии за изписване от болницата“.

    Бившият вицепрезидент Джо Байдън разшири преднината си в редица неотдавнашни анкети, обхващащи периода след положителния тест на Тръмп за Covid-19. Анкета на Reuters/Ipsos, проведена на 2-3 октомври, показа на Байдън напред с 10 процентни пункта, за увеличаване на преднината му от периода след първия президентски дебат, но преди Тръмп да обяви резултата си от вирусни тестове.

    Лиза Шалет, главен инвестиционен директор на Morgan Stanley Wealth Management, сподели, че разширяването на анкетите - повече от самия кандидат начело - е помогнало да се премахне елемент на несигурност, който напоследък тежеше върху акциите.

    Други обаче твърдят, че инвеститорите оценяват по-конкретно нарастващата вероятност за президент на Байдън и потенциал за демократичен размах.

    „За мен оптимизмът на пазара е свързан с нарастващото убеждение, че Джо Байдън ще спечели изборите и това ще доведе до „Синя вълна “, което от своя страна означава по-голям пакет от фискални стимули в началото на следващата година“, каза Исак Болтански, директор на Compass Point Research.

    Доналд Тръмп фючърси Nasdaq S&P 500 

    Оценка на новината

    0