• Акциите на Apple и Amazon отбелязаха спад

    Акциите на Apple и Amazon отбелязаха спад

    S&P 500 се повиши с 1,2% и прекъсна тридневна поредица от загуби.

    Акциите на Apple и Amazon отбелязаха спад

    Фючърсите на американските акции паднаха в ранните сутрешни търгове в петък, след като някои от технологичните тежести бяха подложени на натиск след обявяване на тримесечните им отчети.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спаднаха с 482 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq-100 също се търгуваха на отрицателна територия. По-рано фючърсите на Dow паднаха с повече от 500 точки.

    Акциите на Apple паднаха с повече от 4% при продължителна търговия, след като технологичният гигант отчете спад от 16% в продажбите на iPhone и не успя да предложи на инвеститорите никакви насоки за предстоящото тримесечие. Amazon спадна с 1,87%, дори след като гигантът за електронна търговия отчете високи резултати за третото тримесечие.

    Уолстрийт направи скромно възстановяване в четвъртък на базата на по-добри от очакваното данни за брутния вътрешен продукт на САЩ и исканията за безработица.

    Dow с 30 акции спечели повече от 100 точки за първия си положителен ден от пет поредни насам, докато S&P 500 се повиши с 1,2% и прекъсна тридневна поредица от загуби. Технологичният Nasdaq Composite се покачи с 1,6%.

    Все пак основните средни стойности са в крачка, за да отчетат най-лошите си седмични резултати от месеци. Dow спадна с 5,9% седмица до момента, с темпото за най-лошата седмица от 20 март. S&P 500 падна с 4,5% тази седмица, насочвайки се към най-лошата седмица от 12 юни.

    Волатилността остава повишена, тъй като инвеститорите се борят с нарастващите нови случаи на коронавирус в САЩ и в чужбина.

    Индексът на волатилност на Cboe (VIX), известен още като „измервател на страха“ на Уолстрийт, достигна максимума от 41,2 в четвъртък, най-високото си ниво от 15 юни.

    Dow и S&P 500 също са готови да публикуват втория си пореден месец загуби, тъй като Уолстрийт завършва бурно октомври. Средно 30-те запаса са намалели с 4% този месец, а S&P 500 е загубил 1,5%. Nasdaq се представи по-добре, като за същия период се е повишил с едва 0,2%.

    Акциите на Alphabet скочиха с над 7%, след като компанията майка на Google публикува тримесечни резултати, които надхвърлиха очакванията на Уолстрийт.

    Междувременно Twitter падна с повече от 14%, след като компанията за социални медии отчете ръст на потребителите, който не отговаря на очакванията.

    Apple Amazon Уолстрийт Dow Nasdaq

    Оценка на новината

    0