• Актуални новини от фондовата борса: акциите отбелязаха спад

    Актуални новини от фондовата борса: акциите отбелязаха спад

    Акциите отбелязаха спад от рекордно високите стойности в понеделник сутринта.

    Актуални новини от фондовата борса: акциите отбелязаха спад

    Акциите отбелязаха спад от рекордно високите стойности в понеделник сутринта.

    Dow падна с близо 100 пункта, или 0,3%, но въпреки това се задържа над нивото от 30 000, което индексът достигна в края на ноември. Акциите на компонента Chevron (CVX) обърнаха част от печалбите от миналата седмица и Intel (INTC) спадна, след като Bloomberg съобщи, че Apple (AAPL) се стреми да разработи Mac процесори, които биха надминали тези, направени от Intel в началото на 2021 г. S&P 500 също падна с около 0,2%, докато тези на Nasdaq се представиха по-добре и се качика малко над плоската линия.

    Спадът на акциите в понеделник идва след като трите основни индекса регистрираха рекордни максимуми за всички времена в петък, тъй като едномесечните оптимистични новини за ваксините се съчетаваха с нарастващи надежди за стимулна сделка от Вашингтон. По-слаб от очакваното доклад за създаването на нови работни места в САЩ миналата седмица подхранва оптимизма, че печатът ще подтикне законодателите да обмислят по-спешно нови мерки за облекчаване на икономическите последици от пандемията. За тази цел двупартийна група сенатори представи миналата седмица предложение за законопроект за облекчение на стойност около 908 милиарда долара.

    Председателят на парламента - Нанси Пелоси и лидерът на малцинството в Сената - Чък Шумер, вече посочиха, че ще подкрепят законопроекта. А сенаторът Бил Касиди, който беше сред двупартийната група, която пусна предложението за стимулиране, заяви в неделя пред Fox News, че е уверен, че президентът Доналд Тръмп и Макконъл ще подкрепят законопроекта.

    Междувременно инвеститорите също ще наблюдават с нетърпение развитието на ваксината срещу COVID-19, като ключовият етап ще се случи по-късно тази седмица. Очаква се Американската администрация по храните и лекарствата да свика външния си научен консултативен съвет в четвъртък, за да обсъди искането за разрешение за спешна употреба на Pfizer (PFE) за своята ваксина. Съветниците биха могли да гласуват веднага след този ден дали да препоръчат на FDA да даде зелена светлина на ваксинацията и да разреши първата фаза на въвеждане.

    спад акции фондова борса

    Оценка на новината

    0