• Актуални новини от фондовата борса - фючърсите на акциите се покачват

    Актуални новини от фондовата борса - фючърсите на акциите се покачват

    Трите основни индекса завършиха редовната сесия по-високо, след като паднаха по-рано през деня.

    Актуални новини от фондовата борса - фючърсите на акциите се покачват

    Трите основни индекса завършиха редовната сесия по-високо, след като паднаха по-рано през деня. Dow и S&P 500 обърнаха загубите си от понеделник, а Nasdaq скочи до поредния рекорд, затваряйки високо.

    По-оптимистичните разработки на пакет от стимули спомогнаха за облекчаване на опасенията относно икономическите последици, които могат да се появят, когато случаите на COVID-19 нараснат и предизвикат повече блокировки. Министърът на финансите на САЩ - Стивън Мнучин написа в изявление в Twitter, че е дал ново предложение от 916 милиарда долара на председателя на парламента Нанси Пелоси, което според него „включва пари за държавни и местни правителства и стабилна защита на отговорността за бизнеса, училищата и университетите". Миналата седмица двупартийна група депутати представиха схема за стимулиране на стойност около 908 милиарда долара.

    Междувременно Pfizer (PFE) и ваксината против COVID-19 на BioNTech (BNTX) се приближиха към одобрението. Американската администрация по храните и лекарствата публикува данни от клиничните проучвания на компаниите във вторник, които потвърдиха, че ваксинацията е ефективна в рамките на приблизително 10 дни от първата доза и предлагат силна защита, независимо от възрастта, теглото или расата на доброволеца.

    Въпреки че търговците все още очакват окончателно потвърждение, че ще бъде изготвен нов стимулационен пакет и въвеждането на ваксини ще премине безпроблемно, мнозина започнаха тревожно да търсят друг катализатор за пазарите.

    Пазарът се задъхва и показва, че се нуждае от нов сигнал за лидерство. Ваксините, вирусите, стимулите и разходите са на доста добри пазарни цени. “, каза Джордж Бол, изпълнителен директор на Sanders Morris Harris във вторник. „Мисля, че следващият ход, особено ако сте търговец, вероятно е алчността. И там има катализатор, който според мен е много влиятелен. "

    Три други фактора също могат да тласнат пазарите по-нагоре“, добави той.

    Единият е, че ще има доста разходи и вероятно ще бъде първо в инфраструктурата преди всичко друго, но това ще бъде основен икономически стимул за пазарите. Вторият фактор, който все още не е там, е нематериален и това е доказателството, че новоизбраният президент Байдън използва обединението като своя основна тема. Обединението е добро за психологията."

    И третото е, че хората, и особено по-младите„ направи си сам “търговци, смятат отделни акции за интересни. Част от тях е спекулативна, част от тях са лихви и те са все по-голям и по-голям фактор на пазарa. "

    Гледайки към напред към тази седмица, търговците в сряда ще видят първата от двете високо ценени компании на публичните борси. Акциите на компанията за доставка на храна DoorDash ще започнат да се търгуват на Нюйоркската фондова борса сутринта. CNBC съобщи, че DoorDash е оценила първоначалното си публично предлагане във вторник вечерта на 102 долара за акция, за да събере близо 3,4 млрд. долара. Миналият петък компанията повиши диапазона за предлагане на акции на между $ 90 и $ 95 на акция, в сравнение с предишния диапазон от $ 75 на $ 85 на акция.

    Компанията за домашно споделяне Airbnb ще определи цената на първоначалното си публично предлагане в сряда, а акциите ще започнат да се търгуват публично в Nasdaq в четвъртък.

    финанси фондова борса Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0