• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    Dow Jones отбеляза спад с 200 пункта поради спиране на преговорите.

    Актуални новини от фондовата борса

    Nasdaq спадна с 1,8%, Dow Jones с 0,6%, а S&P 500 падна с около 0,9% днес на фондовия пазар.

    Законодателите все още обмислят споразумение за стимулиране, като министърът на финансите на САЩ - Стивън Мнучин представи ново предложение за 916 милиарда долара във вторник. Но напредъкът спря, тъй като председателят на парламента Нанси Пелоси и лидерът на малцинството в Сената Чък Шумер отхвърлиха новото предложение.

    Днес Администрацията по храните и лекарствата трябва да направи преглед на Pfizer (PFE) и коронавирусната ваксина на BioNTech (BNTX) за евентуално одобрение. Междувременно случаите на Covid-19 продължават да нарастват в световен мащаб. Световните кумулативни случаи на коронавирус се доближават до 68,8 милиона, с близо 1,6 милиона смъртни случаи, според Worldometer. В САЩ потвърдените случаи от началото на пандемията достигнаха 15,6 милиона, като броят на загиналите е близо 294 000.

    Технологичните акции повишиха Nasdaq до 40% печалба тази година, докато S&P 500 нарасна с 15% до края на вторник. Dow е нараснал с 6%, а Russell 2000 е напреднал с близо 15%.

    Пазарът е в нова позиция след известната волатилност наблюдавана напоследък. На 4 ноември, след изборния ден, перспективите на пазара се върнаха към "потвърден възходящ тренд".Това дава зелена светлина за закупуване на водещи акции, които се пробиват от солидни бази.

    Disney (DIS) и Goldman Sachs (GS), с около 1,5% ръст всеки, бяха най-печелившите в Dow.
    Apple (AAPL) добави 0,4%, а като губещи се очертават Salesforce.com (CRM), Caterpillar (CAT) и Procter & Gamble (PG), с около 1% по-малко.

    акции фондова борса Covid-19

    Оценка на новината

    0