• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    Акциите се смесиха след скок на искове за безработица .

    Актуални новини от фондовата борса

    Акциите бяха смесени, след като нов доклад показа, че новите искове за безработица в САЩ са се повишили до над 850 000 миналата седмица, тъй като новата вълна от случаи на коронавирус и повечето свързани с вируса ограничения отнеха част от напредъка на възстановяването на пазара на труда.

    Dow падна, след като се задържа до леко положителен през голяма част от денонощието. S&P 500 и Nasdaq станаха по-високи, тъй като технологичните акции компенсираха част от загубите в сряда. Акциите на Facebook (FB) също възстановиха някои загуби, след като в сряда Федералната търговска комисия на САЩ и 48 генерални адвокати заведоха антитръстово дело срещу гиганта в социалните медии.

    Миналата седмица нови искания за безработица достигнаха 853 000, доста над очакваните 725 000. Продължаващите искове също неочаквано се повишиха, подчертавайки нарастващата икономическа тревога от последния скок на случаите на коронавирус, тъй като законодателите спряха процеса на новия кръг от мерки за облекчение.

    Законодателите все още изглеждат далеч от съгласие относно обхвата на друг кръг помощ за облекчаване от последствията на вируса. Председателят на парламента Нанси Пелоси и лидерът на малцинството в Сената Чък Шумер отхвърлиха плана на министъра на финансите Стивън Мнучин за 916 милиарда долара, който той предложи по-рано тази седмица, тъй като той включва по-малко средства за обезщетения за безработица. А лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл се противопостави на защитата на отговорността и помощта на държавата и местното правителство, включени в двупартийна група от законопроекти от 916 млрд. долара.

    Очакваше се пакетът за облекчаване на коронавируса да бъде приложен към по-широкия законопроект за разходите на правителството за финансовата година, който законодателите също все още не са приели. В опит да спечели повече време за постигане на споразумение, Камарата на представителите прие едноседмично удължаване на държавното финансиране, за да избегне спирането на правителството. Очаква се сенатът да приеме и законопроекта за спиране на финансирането.

    Въпреки натиска върху по-широкия пазар, един сегмент от пазара все още се представя изключително добре. Това са новите публични компании. DoorDash (DASH) дебютира в сряда с акции от 78% над първоначалната си цена за публично предлагане от $ 102 на акция. Пазарната капитализация на компанията за доставка на храна нарасна до около 68 милиарда долара, или многократно над оценката от 16 милиарда долара, която последно получи на частните пазари. Междувременно софтуерната компания C3.ai (AI) отчете нарастване повече от два пъти през първия си ден на търговия.

    Airbnb (ABNB) оцени IPO в сряда вечерта на 68 долара за акция или над целевия диапазон, а акциите ще започнат да се търгуват в четвъртък на Nasdaq. Компанията набра 3,5 милиарда долара в IPO, а ценообразуването даде на Airbnb напълно разредена оценка от около 47 милиарда долара.

    акции фондова борса Covid-19 Искове за безработица

    Оценка на новината

    0