• Спад във фондовите фючърси

    Спад във фондовите фючърси

    Фондовите фючърси спаднаха в петък поради избледняващите надежди към законодателите във Вашингтон да постигнат споразумение за стимулиране.

    Спад във фондовите фючърси

    Фондовите фючърси спаднаха в петък поради избледняващите надежди към законодателите във Вашингтон да постигнат споразумение за стимулиране.

    Оказваща малко положителен ефект върху настроенията, е новината, че коронавирусната ваксина, разработена от Pfizer (PFE) и BioNTech (BNTX) - първата ваксина срещу Covid-19 в САЩ, получи подкрепата на консултативния комитет на Администрацията по храните и лекарствата.

    Договорите, свързани с Dow Jones Industrial Average, паднаха със 188 пункта, фючърсите на S&P 500 спаднаха с 26 пункта, а фючърсите на Nasdaq спаднаха с 97 пункта.

    Докато демократите и републиканците продължават да преговарят за законопроект за облекчение от около 900 милиарда долара, разногласията относно защитата на компаниите от съдебни дела, свързани с вируси, спряха сделката.

    Лидерът на мнозинството в Сената Мич Макконъл призова законодателите да прекратят помощите за държавни и местни правителства, в защита на отговорността и да продължат с по-малък законопроект без нито едно от двете. Но председателят на парламента Нанси Пелоси продължи да отхвърля това предложение, в замяна на 160 милиарда щатски долара държавна помощ, предоставена от двупартийна група депутати.

    Акциите отбелязаха смесен край в четвъртък, докато инвеститорите разглеждаха затъналите преговори за стимулиране и доклад, който показва скок в броя на американците, търсещи обезщетения за безработица.

    Азиатските акции също приключиха смесено в петък, докато акциите в Европа спаднаха на фона на продължаващата несигурност във връзка с Brexit и застой в развитието на ваксините против COVID-19.

    финанси спад фондова борса Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0