• Акциите се вдигат, възстановявайки някои загуби

    Акциите се вдигат, възстановявайки някои загуби

    Акциите поскъпнаха във вторник, тъй като се появиха актуализации за стимулиране от Вашингтон.

    Акциите се вдигат, възстановявайки някои загуби

    Акциите поскъпнаха във вторник, тъй като се появиха актуализации за стимулиране от Вашингтон, които помогнаха поне временно да бъдат компенсирани опасенията относно потенциалното покачване на ограниченията, свързани с вируса.
    S&P 500 се увеличи с около 0,7% около обяд в Ню Йорк, след като индексът регистрира четвърта поредна сесия на понижения ден по-рано. Dow се повиши с над 150 пункта, или 0,6%, а Nasdaq се увеличи с 0,5%.

    Случаите на COVID-19 и хоспитализациите продължиха да маршируват по-високо в САЩ и в понеделник страната премина мрачната граница от 300 000 смъртни случая, свързани с COVID-19. В Ню Йорк кметът Бил де Блазио предупреди, че градът трябва да се подготви за второ пълно спиране, ако настоящият брой на новите случаи и хоспитализации продължи.

    Въпреки че първата партида от ваксината на Pfizer (PFE) започна да се разпространява тази седмица, американците все още са готови да се борят с вируса поне през следващите няколко месеца, тъй като производителите на лекарства произвеждат и доставят ваксините в цялата страна и по света. Администрацията по храните и лекарствата публикува данни от своя преглед на ваксината против COVID-19 от Moderna (MRNA), като потвърждават степента на ефикасност на ваксината на производителя на лекарства от 94,1%, както се очакваше, определяйки ваксинацията за потенциално спешно разрешение по-късно тази седмица. Икономистите на Goldman Sachs заявиха в бележка от понеделник, че очакват 50% от населението на САЩ да бъде ваксинирано през април.

    Инвеститорите се обърнаха към законодателите на Конгреса, за да помогнат за преодоляване на пропастта и да окажат подкрепа, докато пандемията отшуми. Двупартийната група депутати публикува повече подробности за предложението си за 908 милиарда долара в понеделник, разделяйки пакета на два отделни законопроекта. Законодателите се стремят да прикачат пакет за облекчаване на вируса към по-големия законопроект за държавните разходи за фискалната година, който трябва да бъде приет до петък.

    Сигурен съм, че Конгресът ще излезе с нещо. Мисля, че и от двете страни на пътеката, и от Белия дом, всички имат интерес да измъкнат нещо “, заяви главният изпълнителен директор на Opimas Октавио Маренци в понеделник. „Сега, независимо дали пакета за облекчаване е наистина толкова голям, колкото се очаква, или е по-символичен, не мисля, че това наистина има толкова голямо значение. Мисля, че става дума повече за психология. "

    Федералният комитет за отворен пазар започна двудневното си заседание във вторник и след него ще публикува декларация за паричната политика и ще проведе пресконференция с председателя на FED -  Джером Пауъл в сряда.

    акции фондова борса ваксини Актуални новини

    Оценка на новината

    0