• Актуални новини от фондовата борса - акциите поскъпнаха

    Актуални новини от фондовата борса - акциите поскъпнаха

    Dow се повиши с около 150 пункта, или 0,5%, докато S&P 500 и Nasdaq се повишиха с най-малко 0,6% и достигнаха рекордни максимуми в рамките на деня.

    Актуални новини от фондовата борса - акциите поскъпнаха

    Акциите поскъпнаха в четвъртък сутринта, докато преговорите за стимулиране от Вашингтон все още бяха в центъра на вниманието на инвеститорите.

    Dow се повиши с около 150 пункта, или 0,5%, докато S&P 500 и Nasdaq се повишиха с най-малко 0,6% и достигнаха рекордни максимуми в рамките на деня.

    Търговците се надяват законодателите на конгреса да успеят да постигнат сделка за предоставяне на пакет за облекчаване на последствията от вируса за малкия бизнес и американците в цялата страна до края на седмицата, слагайки край на едномесечните колебания – за или против повече помощ.

    Преговарящите, включително лидерът на мнозинството в сената - Мич Макконел, председателят на парламента - Нанси Пелоси, лидерът на малцинството в сената - Чък Шумер и лидерът на републиканците от парламента - Кевин Маккарти, се събраха отново в сряда, за да обсъдят пакета, който се очаква да възлезе на общо около 900 милиарда долара. Той вероятно ще бъде приложен към общия законопроект за държавното финансиране за фискалната година, който трябва да бъде предвиден до петък, за да се избегне частично спиране на правителството.

    Икономическите данни вече показват признаци от последния скок на случаите на коронавирус върху икономиката. Продажбите на дребно спаднаха най-много от седем месеца насам през ноември, показаха нови данни в сряда, а докладът за искове за безработица в четвъртък сутринта показа второ поредно увеличение на броя на американците, подали молби за първи път за обезщетения за безработица миналата седмица.

    Инвеститорите в акции обаче продължават да търсят краткосрочните рискове за икономиката и гледат напред към очакваното възстановяване през 2021 г., тъй като ваксината позволява по-широко отваряне на бизнеса.

    Пазарът ясно предвижда, че пускането на ваксината ще върви безпроблемно и очевидно предвижда, че изненадите за печалби от корпорации ще продължат да се поддържат“, каза Кърк Хартман, главен инвестиционен директор на Wells Fargo Asset Management, в сряда. „Също така се надявам положителният сценарии да се осъществи, но все пак трябва да вземете под внимание и риска, предвид тези пазари“ - добави още той. 

    акции фондова борса Преговори за стимулиране

    Оценка на новината

    5.00