• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    Фючърсите на Dow Jones и S&P 500 леко се повишиха в неделя вечерта, докато фючърсите на Nasdaq отбелязаха спад.

    Актуални новини от фондовата борса

    Фючърсите на Dow Jones и S&P 500 леко се повишиха в неделя вечерта, докато фючърсите на Nasdaq отбелязаха спад, тъй като законодателите в САЩ постигнаха предварително съгласие относно помощ за справяне с кризата от коронавируса, като вероятно гласуване на сделката за стимулиране се очаква днес. 
    FDA даде спешно одобрение за ваксината срещу коронавирус на Moderna, като доставките започват в неделя. 

    Акциите на гигантите на Dow Jones - Nike, Goldman Sachs и JPMorgan бяха водещи късно в петък, а междувременно акциите на Tesla останаха нестабилни на фона на продължаващата интензивна търговия с навлизането си в индекса S&P 500.

    Сега фондовия пазар очаква приемането на стимулната сделка. Лидерът на мнозинството в сената на САЩ - Мич Макконел, в неделя следобед приветства „двупартиен пробив“, обявявайки, че четиримата лидери на сената и камарата са постигнали споразумение за сделката за стимулиране в размер на 900 милиарда долара. Макконел заяви, че ще предостави допълнителни обезщетения за безработица, също така още един кръг от преки проверки за пълнолетни американци, повече финансиране за заеми за малък бизнес, помощ за авиокомпании, училища и други. 
    Макконел добави, че гласуването на сделката за стимулиране ще се случи "възможно най-бързо". Въпросната договорка вероятно ще бъде комбинирана като се очаква да достигне до 1.4 трилиона щатски долара.

    Тъй като икономическото възстановяване отчете забавяне, предизвикано от новите случаи на коронавирус и ограниченията произтичащи от тях, а и поради наближаващите балотажи от сената на Джорджия на 5 януари, депутатите имаха сериозно основание да постигнат консенсус по отношение на сделката за стимулиране.

    фондова борса Covid-19 Фючърси на акции Сделка за стимулиране

    Оценка на новината

    0