• Акциите отбелязаха спад в понеделник

    Акциите отбелязаха спад в понеделник

    Акциите отбелязаха спад в понеделник поради опасения, свързани с нов инфекциозен щам на коронавируса, идентифициран във Великобритания.

    Акциите отбелязаха спад в понеделник

    Акциите отбелязаха спад в понеделник поради опасения, свързани с нов инфекциозен щам на коронавируса, идентифициран във Великобритания.

    Dow завърши малко по-високо, след като спадна с повече от 400 точки, или 1,4%, на нивата на сесията. S&P 500 и Nasdaq все още бяха отрицателни в понеделник следобед, а акциите, които биха могли да се възползват от икономическото отваряне - включително авиокомпании, круизни линии и фирми, предлагащи услуги, - рязко паднаха, отслабвайки някои от печалбите, постигнати през последния месец на фона на нарастващия оптимизъм идващ от ваксините. Индексът на волатилност на CBOE (^ VIX) за кратко се покачи над 30 за първи път от пет седмици.

    Многолюдни части на Обединеното кралство, включително Лондон, се върнаха в по-сериозно състояние на блокиране през уикенда, след откриването на нов щам на COVID-19, който според експерти е 70% по-преносим от по-ранната версия на вируса в страната . Британският индекс FTSE 100 (^ FTSE) потъна с 1,7%, а паундът падна с 1,9%. Повече от две дузини държави са наложили забрана за пътуване към Обединеното кралство през последните няколко дни, като продължителността на ограниченията е от дни до месеци. Някои ключови държави, включително Франция, забраниха както пътувания, така и товарни превози до и от страната, което би могло да доведе до възможен недостиг на храна във Великобритания преди Коледа.

    Новите събития около COVID-19 поне временно превъзхождаха по-оптимистичните новини на политическия фронт в САЩ в неделя, тъй като депутатите постигнаха сделка за пакет за облекчаване на вируса от 900 милиарда долара и пакет за държавни разходи за финансовата година.

    Стимулиращият пакет ще включва още един кръг от директни тестове на американци, засилени федерални обезщетения за безработица от $ 300 на седмица и средства за малкия бизнес и разпространението на ваксини. Някои от по-спорните моменти от по-ранните преговори за стимулиране - включително помощ от държавата и местното правителство и защита на отговорността за бизнеса - бяха пропуснати от тази сделка. Текстът на законопроекта от 5 593 страници беше публикуван в понеделник следобед.

    От известно време насам сделката за стимулиране се оказва основният психологически двигател на пазара, което означава, че конгресът е бил силно мотивиран да я сключи“, заяви Крис Ларкин, управляващ търговски и инвестиционен директор на E-Trade Financial, в имейл в понеделник сутрин.

    акции фондова борса Нов щам на COVID-19

    Оценка на новината

    0