• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    Трите основни индекса завършиха редовната търговска сесия смесени, като S&P 500 и Dow бяха по-ниски, докато Nasdaq се изкачи до нов рекорд.

    Актуални новини от фондовата борса

    Трите основни индекса завършиха редовната търговска сесия смесени, като S&P 500 и Dow бяха по-ниски, докато Nasdaq се изкачи до нов рекорд. Движенията дойдоха въпреки дългоочакваното приемане на пакета от облекчения за справяне с коронавируса в САЩ, което беше във фокуса на инвеститорите. Те отново обърнаха внимание на продължаващата заплаха от COVID-19. Центровете за превенция и контрол на заболяванията заявиха във вторник, че скорошната мутация на коронавируса, идентифицирана в Обединеното кралство, може да е започнала да се разпространява в САЩ неоткрито, въпреки че наскоро за Великобритания бяха въведени редица нови ограничения за пътуване. Остава неизвестна и резистентността на новия щам - или липсата на такива - към съществуващите ваксини против COVID-19.

    Щатите продължават да се борят с нарастването на броя заразени, като смъртността както в Ню Джърси, така и в Аризона достига многомесечен връх. Докато разпространението на ваксините продължава, предприятията и физическите лица се борят с настоящите затруднения. Министерството на труда на САЩ ще публикува седмичния си доклад за безработица днес, който се очаква да покаже още 880 000 лица, подали за първи път молби за обезщетения за безработица миналата седмица, като се задържа стабилно на нивото от предходната.

    Множество от други отчети за икономически данни за поръчки за дълготрайни стоки, инфлация и лични доходи и разходи също ще бъдат публикувани. Никакви правителствени икономически данни няма да бъдат публикувани в четвъртък или петък заради Коледа и Бъдни вечер.

    С изтичането на годината инвеститорите започват да насочват вниманието си към 2021 г. В съвсем близко бъдеще търговците ще наблюдават внимателно балотажите на сената в Джорджия в началото на януари, като много смятат, че пазарите вече са определили ценовата си политика, но при евентуална победа на демократите, това може да не се окаже толкова акуратно.
    По-нататък през 2021 г. много стратези смятат, че възобновяването на търговията и разширяването на участието на акционерния пазар сред акциите на компаниите, най-силно засегнати от пандемията, ще бъде ключова тема.

    2020 г. в исторически план стесни доста пазара. С това имам предвид много малко сектори и дори запаси, които се представят доста добре. “, каза Мат Перон, директор на Janus Henderson Investors, във вторник. „Така че ние смятаме, че настъпващата 2021 г., предвид възстановяването, което очакваме, ще разшири пазарите и ще доведе до навлизането на все повече участници в него.

    фондова борса Covid-19 Фючърси на акции Актуални новини

    Оценка на новината

    0