• Фондовите фючърси започнаха сесията с лек ръст в сряда вечерта

    Фондовите фючърси започнаха сесията с лек ръст в сряда вечерта

    По време на редовната сесия в сряда, S&P 500 и Dow завършиха по-високо, докато Nasdaq достигна рекорден максимум за деня, преди да затвори.

    Фондовите фючърси започнаха сесията с лек ръст в сряда вечерта

    Фондовите фючърси започнаха сесията с лек ръст в сряда вечерта преди последния търговски ден на съкратената от празниците седмица.

    Днес американският фондов пазар ще затвори рано - в 13:00 ч., а облигационният - в 14:00ч. поради Бъдни вечер. Пазарите на акции и облигации ще бъдат затворени цял ​​ден в петък заради Коледа.

    По време на редовната сесия в сряда, S&P 500 и Dow завършиха по-високо, докато Nasdaq достигна рекорден максимум за деня, преди да затвори.

    В сряда Тръмп наложи вето върху политиката на конгреса за определяне на годишния законопроект на Министерството на отбраната, позовавайки се на опасения, включително факта, че той не включва разпоредби за отмяна на правната защита за онлайн компании като Facebook (FB) и Twitter (TWTR). Законопроектът обаче е преминал и двете камари с мнозинства, доказали вето, създавайки конгрес, който да отмени ветото на Тръмп върху сметката от 740 милиарда долара.

    Някои по-положителни икономически данни, публикувани в сряда, помогнаха на търговците да разгледат споровете за края на годината във Вашингтон. Новите искове за безработица паднаха за първи път от три седмици миналата седмица, както и броят на американците, присъединили се към по-дългосрочната федерална програма за компенсиране на безработица при спешни случаи на породени от пандемията.

    Други данни бяха по-малко оптимистични: през ноември личните разходи са спаднали за първи път от април, съобщи търговският отдел в сряда, а личните доходи са спаднали много повече от очакваното. Въпреки че това може да намали потреблението през четвъртото тримесечие, мнозина смятат, че пристигането на повече стимули ще помогне да се осигури поне временна минимална стабилност на приходите и разходите, след като средствата бъдат разпределени отново за бизнеса и физическите лица.

    фондова борса Фючърси на акции Актуални новини

    Оценка на новината

    0